Več let že pišem intuitivne napovedi meseca in opazujem, kako subtilno nas na kolektivnih ravneh energije spodbujajo k odpiranju srca, k ustvarjanju izključno s srcem in dušo, k čiščenju in odpiranju zavesti ideji, da je vse mogoče in da je naša naravna danost ter nenazadnje poslanstvo, da počnemo to, kar nas veseli. Več kot nas deluje na ta način, lažje bo ostalim na tej poti.

Ali tudi ti to občutiš?

Ko sem se pred sedaj že dvajsetimi leti spraševala o tem, kaj naj počnem, da bom lahko imela svoje podjetje in svobodo, ki sem si je tako močno želela, mi je na pamet padlo kar nekaj stvari. Iskala sem po principu, česa še ni toliko na trgu in bi bilo dobro početi. Nato sem seveda naredila mini raziskavico in čim sem ugotovila, da to že kdo drug počne v naši lepi a majhni Sloveniji, odnehala, še preden sem se tega lotila.

Zveni znano?

Vse dokler intuicija ni potrkala na moja vrata in mi jih na široko odprla. Poriv je bil močan, in s tem tudi jasnost, ki je ena od ključnih – če ne edina ključna – sestavina manifestacije (tako tudi raziskave, a o tem kdaj drugič). Če te zanima, zgodba o tem, kako sem pričela s samostojno potjo, si oglej tole VIDEO zgodbo.

 

Šele, ko sem se vsaj delno svobodno zadihala, se je začel moj pospešen osebnostni razvoj. Moja kovčinja pravi, da če želiš najboljši tečaj osebnostne rasti na svetu, odpri svoj posel. Sama dodajam… in uspešno usmerjaj svoje otroke, da bodo zrasli v popolnoma opolnomočene odrasle, ki sledijo svojemu srcu in intuiciji…

Želim si, da bi takrat – v zgodnjih dvajsetih letih – imela miselnost uspešne poslovne ženske ter potrebno notranjo moč, ki bi jo izražala tudi navzven. Tukaj mislim predvsem na to, da bi znala na suveren način predstaviti svojo vrednost in jo pogumno pokazati svetu. Velikokrat namreč držimo darove in koristne stvari v sebi, namesto, da bi jih pokazali svetu, ne vedoč, da le-te lahko pomagajo mnogim ljudem. Če le ne bi bili toliko obremenjeni s svojo “majhnostjo”.

Ljudje namreč želijo delati z močnimi ljudmi, ki jim seveda zaupajo. Da pa nam ljudje lahko zaupajo, menim, da moramo najprej v celoti zaupati sebi, v svojo intuicijo, v svojo notranjo moč, in v to, da je prav to, kar ponujaš svetu najboljše zanj ta hip.

Ko tavaš v temi, se vrtiš na hrčkovem kolesu in se izčrpavaš ter si ustvarjaš pritisk, ki te samo zavira pri napredku, ko stvari izgubljajo smisel, svetujem, da si postaviš dve vprašanji.

  • Kako lahko najbolje služim?
  • Kako lahko s svojim vsakdanjim prispevkom izboljšam svet?

Verjemi, da bo zakon privlačnosti takoj poskrbel za to, da bodo vse tvoje potrebe zadovoljene takoj, ko se pojavijo, če boš sledil-a temu principu delovanja. Še posebej pa, če je to, kar želiš početi popolnoma neka nova dimenzija ali učenje, pa predlagam, da najprej delaš na sprejemanju sebe kot izboljšane različice, ki si želi pravzaprav služiti na drugačen način kot doslej, na način, ki prihaja iz srca iz avtentičnega jaza. Nato pa vse svoje talente, znanje in strast pogumno pokažeš svetu.

Kaj je torej tisto, ob čemer tvoje srce dobesedno zasije?

Ko se torej pojavijo misli kot so, kaj pa če tega ne zmorem storiti? Kaj pa če me ljudje ne bodo sprejemali ali marali, ko bom drugačna kot prej? Sprejmi dejstvo, da je to samo tvoj nižji jaz, ki te želi prestrašiti, hkrati pa je to tvoj izziv. Tudi o tem sem že pisala v blogu: Vsaka zavrnitev je hkrati močna inicijacija tukaj: http://www.tamarabelsak.com/2016/02/07/vsaka-zavrnitev-je-hkrati-mocna-iniciacija/.

Na svoji poti iskanja, raztezanja če svoje lastne omejitve in osebnostnega ter poslovnega napredka, mi je pomagalo, ko sem si pričela postavljati vprašanje:

Kako bi živela, če se ne bi bilo potrebno prilagajati ničemur?

Ugotovila sem, ali pa bolje rečeno, dvignila sem se nad način razmišljanja v stilu prilagajanja in ugotovila, da se mi nikomur in ničemer ni potrebno prilagajati, sploh če prilaganje izvira iz potrebe, da bi ugajala, impresionirala, ali se počutila sprejeto. Bolj kot sem avtentična, bolj so mi ljudje, okoliščine in dogodki naklonjeni, saj jih navdihujem s svojim notranjim sijem, s svojo strastjo. Ta sij se občuti in vidi, tudi, če imam opraviti z ljudmi, ki jim je pojem duša-duh popolnoma tuj.

A temelj tega načina razmišljanja in delovanje je odprto srce. Pri odpiranju srca sebi in posledično drugim pa mi je pomagala ena od številnih stvari, med drugim naslednja vaja, ki jo z veseljem delim s teboj:

  1. Poišči miren kotiček, kjer te nihče ne bo motil.
  2. Poveži se s svetlobo od zgoraj in spodaj.
  3. Predstavljaj si, kako si v službi med sodelavci, vodiš seminar, pišeš, si s stranko, s svojimi bližnjimi… in vodi z njimi svojo stvar (kar pač želiš). Ljudje z nasmehom in hvaležnostjo sprejemajo obred, ki ga izvajaš. Ti pa čutiš, kako imaš do teh ljudi odprto srce. Hkrati veš in vidiš, da je za vse tvoje materialne potrebe poskrbljeno, saj veš, da ti univerzum avtomatično vrne to, kar daješ.

Ker pa smo ljudje družabna bitja, sama še posebej rada ustvarjam v skupnosti – timsko, sem v svojem poslu dolgo iskala partnerja-ko, ki bi bil tak kot jaz. Ki bi obvladal toliko različnih stvari, ki jih za ta posel potrebuješ, ki bi bil pripravljen-a delati dolge ure, kadar je to potrebno, ki bi imel podobno vizijo in želje ter znanja. Po sedmih letih lastnega dozorevanja in več neuspelih a poučnih poskusih, je moja želja postala realnost.

 Zmeraj, ko postajamo izboljšana različica sebe, pomeni, da smo osvojili duhovne resnice, zaradi katerih na stvari gledamo in reagiramo drugače kot prej. Smo bolj občutljivi, bolj intuititvni in vedno težje sklepamo kompromise na račun svojega dobrega počutja. Osebni standardi so vse višji in tako tudi standardi služenja strankam, družini, prijateljem, partnerju… Tako vsaj po mojem mnenu lahko resnično eksponentno rastemo in izboljšujemo svet, še posebaj, če nas je na tej ladji več.

In kot zmeraj, vesolje ljubeče odgovarja. V mojo sfero je prišla partnerka, trenerka odličnosti Špela Kaurin, s katero sva skozi mastermind in podporo napredku druga drugi rodili projekt, ki ga sedaj ponosno predstavljam.

mba poslonih zvezd 2

Prepričani sva, da bo postavil kamenček v mozaiku boljše prihodnosti slovenskega podjetništva. S stanovsko kolegico Špelo, ki se je učila pri eni izmed najboljših poslovnih mentoric na svetu Marie Forleo ter mentorju Christianu Michelsonu, sva oblikovali devetmesečni mentorski program, v katerem bova pomagali oblikovati novodobne poslovne zvezde.

V njem so zajete najbolj napredne metode marketinga in podjetniškega usmerjanja. Zato, ker si bolj od vsega želiva odličnih rezultatov, je metodologija striktno akcijsko usmerjena, ves čas pa bova na voljo tudi s povratnimi informacijami in mentorskim vodenjem. Ker sem se tudi sama izobraževala pri najboljših poslovnih coachih na svetu, med njimi tudi pri nadvse prepoznavni Gini DeVee, lahko rečem, da bo program zares kakovosten in predvsem revolucionaren.

Klasične podjetniške metode v Sloveniji so sicer OK, a po mojem mnenju ne dajejo dovolj hitrih rezultatov. Premalo je poudarka na mislenosti, notraji moči, spodbujanju voditeljskih sposobnosti z uporabo intuicije, na orodjih, ki vizijo spreminjo v resničnost ter konkretnih nalogah, ki prinašajo tržno učinkovitost, ne samo doma, ampak tudi v mednarodnem okolju.

S programom MBA Poslovnih zvezd s Špelo ne želiva pomagati v poslovne zvezde oblikovati le posameznikov, pač pa si želiva, da bi postali ti posamezniki, tako kot sva tudi midve same, pionirji v oblikovanju boljše kakovosti gospodarstva in bivanja v Sloveniji. Če razmišljaš o tem, da je že čas, da svoje spretnosti, talent ali hobi spremeniš v posel, ali pa če si želiš, da svoj posel in prepoznavo strokovnosti popelješ na višji nivo, klikni na

www.poslovnazvezda.si

in si preberi kako ti bova pomagali zagotoviti »zvezdniške« rezultate. Pripravili sva tudi dva super uporabna brezplačnika, zato ne pozabi pokukati v nogo spletne strani.

Ker vem, kako deluje naš ležerni um, naj te že zdaj opozorim, da boš slišal-a tisoč zakajev, ki te bodo prepričevali, da tak program ni zate. Najbolj glasen bo klic dvoma, ko prideš do investicije. Ljudje tako neradi investiramo preko svoje cone udobja! Še preden odkimaš z glavo, pa si preberi še za koga je program primeren in kdo bi z morebitno investicijo zagotovo »sfalil«. Povem naj ti, da bova preizkus o ustreznosti z vsakim interesentom opravili tudi s Špelo.

Najin cilj je, da si vsak v programu zagotovi konkretne rezultate s katerimi si najmanj povrne investicijo, če bova ocenili, da kdo nima primernih pogojev in predvsem ne kaže dovolj zavzetosti, pa ga bova prijazno, a odločno zavrnili. Ob tem se nikar ne ustraši. Preizkus ne bo potekal kot kakšen naporen zaposlitveni intervju ali test, pač pa se bova v brezplačnem uvodnem pogovoru pogovorili s teboj o tvoji ideji in ti že v prvi uri pomagali doseči prvi rezultat.

Za konec pa še tale intuitiven nasvet:

Ko prehajaš na nek nov nivo si tudi najbolj občutljiv-a, zato drži fokus tega, kar želiš uresničiti in neomajno sledi svoji viziji.

Zapomni si, da si na igrišču življenja in tvoje notranje vodstvo je tvoj trener, pomočnik, najboljši navijač, pa tudi tisti, ki ti poda vodo, ko jo najbolj potrebuješ.

Energijo zato usmerjaj v obuditev delov življenja, ki to potrebujejo, naj gre za ljubezen, odnose, zdravje, spolnost, kariero, uspeh, denar, čas, obilje, družino. Tukaj gre za neke vrste vstajenje, ko k življenu prikličeš vse dele sebe in svojega življenja. Gre za obuditev ustvarjalne energije, moči, ki prihaja od znotraj. Smrt ali opustitev delov sebe namreč ne prinaša želenih rezultatov miru ali konca morebitnih težav, temveč je le skrivališče pred izpolnjenim življenjem.

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply