PORIV V SVOBODO

 

Ne poznam osebe, ki globoko v sebi ne bi hrepenela po svobodi. Morda se kdo od bralcev s tem ne bo strinjal, a verjamem, da če bi temeljito pogledal pod svoj predpražnik, tam leži resnica, ki je morda sedaj še zavesti skrita.

freedom

 

Svoboda je tudi en od temeljev bivanja, a vprašanje je, koliko je vsak od nas v resnici svoboden v pravem pomenu besede in kaj mu svoboda sploh pomeni.

 Zanimivo je, da nas Slovence omejuje že sama definicija svobode v SSKJ, ki ponuja sicer več razlag, a so vse zelo omejujoče. Začne takole: svobôda -e ž (ó) 1. stanje, ko so ljudje podrejeni samo zakonom in ne neomejeni, samovoljni oblasti koga… Čudno, mar ne? Podrejeni…, a ni že skrajni čas, da to definicijo posodobimo?

Ameriški slovar Mirriam Webster ponuja vseeno širšo definicijo svobode, med drugi pravi: Svoboda (freedom) je kakovost ali stanje biti svoboden: kot je: a. Odsotnost nujnosti, prisile ali omejitve pri izbiri ali ukrepanju…

Mesec avgust bo poskrbel, da se bodo o svobodnosti, torej svobodi ali njeni stopnji v življenju spraševali tudi tisti, ki se o tem še niso, ali pa so to vprašanje potiskali v ozadje in svoj način življenja opravičevali s pritiklinami, ki jim jih prinaša delo, ki ga opravljajo, odnosi, v katerih so, kraj v katerem prebivajo, hobiji, s katerimi se ukvarjajo, čeprav jih morda vsak od teh, vsak po svoje drži v odvisnosti in oklepu novodobnega suženjstva.

Ob svojih začetkih študija intuicije in zaupanja vanjo, sem v vajah v paru kanalizirala sporočilo sošolki, na kateri sem v viziji videla spone okoli zapestij in verige. Ko sem pogledala na njene roke v danem trenutku in času, je eno zapestje prekrivala velika kovinska ura in drugo zapestje velika kovinska zapestnica. Prvi impulz je bil, naj, če le gre, preneha nositi uro in take vrste zapestnice. Spone je namreč nezavedno prenesla v to življenje na nek način, ki so se manifestirale kot masivni predmeti na njenih zapestjih med drugim.

 

intuition-gps-tb

Osvobanje pa je lahko tudi boleče

 

Sprva se lahko počutiš kot na majavih tleh, kot da bi izgubil-a ravnotežje, kot da bi se znašel-a v praznini, nevedoč, kako naprej. A to je le prvi korak osvobajanja, vodi pa k polnejšem življenju in izpolnitvi potenciala.

Spomnim se, da se mi je včasih pogosto dogajalo, da ko sem pogledala človeka, sem videla vse, kar mi sami manjka. Danes, ko ga pogledam, vidim potencial. Slika sveta na splošno je s te perspektive veliko veličastnejša kot prej. Da pa potencial lahko dosežeš, nujno potrebuješ pogum in zaupanje vase. Pogum, da se osvobodiš spon, programov, nakopičene krivde, sodb ter svobodno in popolnoma opolnomočeno stopiš na pot izpolnitve svojih potencialov ali vsega, po čemer globoko v sebi hrepeniš.

Svoboda je torej avgusta poudarjena in okoliščine te bodo vodile k razmisleku o svojem individualnem konceptu svobode. Kaže, da bo vse, kar te oklepa, postajalo vse tesnejše in vse bolj neudobno.

 

Tvoja cela bit bo to začutila in težila k preobrazbi, k novi preobleki, k osvobajanju o tega. Morda se ti je že kdaj zgodilo, da si neko oblačilo, ki ti je bilo do nedavnega najljubše, nekega dne ponovno prijel-a v roke in ugotovil-a, da ga ne čutiš več, da ti je morda postalo pretesno, ali ne paše več na tvoje telo in v tvoj koncept oblačenja. Ni bilo več kemije med vama☺. Nekako tako bo čutiti energije meseca avgusta.

Vsaka oblika osvobajanja pa prinaša tudi odgovornost. Odgovornost za spremembe, ki jih s tem ustvarjamo, ki so, ko pride do tega preboja, lahko zelo hitre. Zaupanje vase in pogum bosta tako tvoja avgustovska aduta, ki te bosta varovala pred stresom, ki te lahko doleti, ko se spremembe dogajajo simultano in je potrebno upravljati z več scenariji, morda celo dramatičnimi ali hitrimi preobrati v scenarijih, naenkrat.

 

INTUITIVNA NAPOVED MESECA NA KRATKO

Prednosti meseca  avgusta 2017

Ko le občutiš ta okus svobode je dovolj. Svet se odpre, omejitve odpadejo, luč posveti v najtemnejše kotičke biti in prične se razvet. To je tema meseca avgusta, ki bo na široko odprl vrata razsvetljenju in razvetu.

Izzivi meseca avgusta 2017

Brez zaupanja vase in v druge ter v življenje nasploh, ki se kaže kot največji izziv v avgustu, boš težko spustil-a stara prepričanja.

Kam usmerjati energijo meseca avgusta 2017, da boš imel-a želene rezultate

Usmerjaj svojo energijo v pisanje avtorskega scenarija vsake svoje izkušnje.

 

ali prejmeš vpogled v pretekle napovedi meseca, ki so polne brezčasnih praktičnih nasvetov in vaj.


DOGODKI IN PROGRAMI, KI TE BODO IZSTRELILI V OSEBNO-POSLOVNE ZVEZDE

TB-intuition-courseAktualni programi

OD INTUICIJE DO USPEHA >>> več informacij: tamara.belsak@gmail.com 
PROGRAMIRAJ SE ZA USPEH >>>več informacij 
MBA POSLOVNIH ZVEZD>>> več informacij 
INDIVIDUALNI PROGRAMI >>> uvodni razgovor 

 


meditacije-naslovnica

 

MEDITACIJE  ZA OSEBNI IN POSLOVNI USPEH >>> izbor meditacij za domov in aktualni dogodki


dolphins-mother-baby-hawaii

Ekskluzivno intuitivno potovanje

HAWAII; PLAVANJE Z DELFINI IN STIK S KITI, OBISK VULKANA IN GORE MAUNA KEA >>> več informacij ter brezplačna meditacija z delfini

 


 

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply