Poišči svojo avtentičnost v kaotičnosti

 

Danes se veliko govori o tem, kako dosegati svoje cilje, kako imeti vse, kar si želiš, kako živeti svoje poslanstvo in o velikih zakajih,… in da vse to je pomembno, vendar…

 

Občutek je, da bo leto 2018 revolucionarno v vseh možnih pogledih, saj je avtentičnost v vseh sferah družbe izredno poudarjena. Pa poglejmo najprej, ka to sploh je: Avtentičnost: avtentičen avténtičen  -čna -o prid. (ẹ́) 1. ki izvira od avtorja; pristen, izviren…, tako SSKJ. Ponovno ena od razlag, ki nima kaj veliko opraviti s človekom, razen morda v delu, kjer govori o pristnosti. Hej, a resnica je, da avtentičnosti ne boš dosegel-a dokler tega, kar je v tebi ne daš v svet, da svojih sanj ne boš uresničil-a, če ne boš vedel-a kaj sploh so in vsak dan naredila kaj v smeri, da jih izpolnjuješ, da stvari v svojem življenju ne boš spremenil-a, če jih ne boš pričel-a delati drugače, tudi drugače kot drugi in če ne boš pri tem dosleden-a.

 

Da, lahko imaš vse, kar si želiš, ampak, ali si zrel-a za to?

 

Pri večini ljudi kot to čutim, zgornji stavek spodbudi tekmovanje, posnemanje, obrekovanje, sodbe, tekanje od enega dosežka do drugega in na drugi strani frustracijo, ker pri sosedu vse izgleda lepše, boljše in uspešnejše. Ta strategija v letu 2018 ne bo delovala. Potrebno bo narediti še korak naprej, oziroma bolje rečeno globje. V 2018 se lahko zgodi dvoje, resničen preporod v svojo avtentičnost osebno in kolektivno, ali pa katastrofa. Odvisno pa je od vseh nas, kaj se bo v resnici zgodilo. Lahko pa ti povem, za kaj ni več čas. Za to, da gledamo, kaj se dogaja, debatiramo o tem, nato pa mirno nadaljujemo s svojimi življenji. Torej gledamo učinke. Lotiti se bo potrebno vzrokov, resničnih vzrokov zadev, najprej v svoji celici. In ko se jih bomo lotili v svojih celicah, lahko naredimo tudi družbeni premik v zlato dobo.

Svetujem, da narediš duhovno in materialno inventuro leta, če je še nisi, in imaš pri tem v mislih osnovna vprašanja:

 • Kdo si želim biti v letu 2018?
 • Kako lahko koristim svetu, sebi in svojim bližnjim in kaj lahko naredim takoj za to?
 • Kako naj svoj um in svojo intuicijo uporabim za to, da postanem najbolj avtentična verzija sebe?

Ničesar več se ti namreč ni potrebno naučiti, dodati, spremeniti, kvečjemu se bo potrebno še kaj odučiti in odvzeti plasti navlake, ki prikrivajo tvojo avtentičnost. In če si želiš vedeti kakšno bo zate leto 2018, naj ti pomagam osvetliti pot. Leto bo natančna odslikava tvojih notranjih procesov. Stvari se na tem področju že sedaj odvijajo s svetlobno hitrostjo in vesolje je tukaj nezmotljivo in kot rečeno ima sposobnost samokorekcije. Bolj kot boš razumel-a delovanje utripa vesolja in sebe v njem, zakona sinhronicitete in gravitacije ter kako jih uporabiti za uresničevanje najbolj avtentične verzije sebe, lepše bo tvoje leto in tudi bolj radodarno v vseh pogledih.

Bolj kot se boš proti temu boril-a in uporabljala znanje-učenje in načine delovanja 20. stoletja kot je naprimer 10 korakov do…, dobesedno posnemanje dobre prakse, dogme, delanje stvari ne iz sebe in svoje glave, ampak, ker so te tako naučili, bolj se boš zaletaval-a v zid, a samo zato, da se ponovno prebudiš in povežeš s seboj, s stvarnikom v sebi ter vzpostaviš pristno povezavo s seboj in s tem tudi z univerzalnim znanjem. To ne pomeni, da ne potrebuješ morda tu in tam kakšne pomoči, ne, kajti mastermind je nujen. A vendarle, če se lotevaš posla, če si želiš biti naj sodelavec-a, če si želiš partnerske zveze, poglej najprej vase. Bodi resen-a glede tega, kdo v resnici si. To je način, na katerega boš lahko v resnici kaj spremenil-a. Avtentičnost v letu 2018 namreč ni le beseda kot taka, ki pomeni, da si si nekaj, kar te je navdihnilo, sposodil-a od nekoga drugega in zato nisi avtentičen-a, da zato ne moreš izraziti nečesa, kar so to ali podobno pred teboj že drugi izrazili, torej reciklirati besede, koncepte. Ne!

 

Avtentičnost je pogledati v svoje srce in to, kar je v njem zapisano, narediti, neglede na to, kakšne so norme v družbi, religiji, družini, med prijatelji, v institucijah.

Kajti to, da imamo avtorski problem, bo blokada, saj vse, kar obstaja, kar mislimo, k čemur si prizadevamo, črpamo iz univerzalnega pretoka informacij, zavesti. Zato nam pravzaprav ni potrebno odkrivati tople vode, nujno pa je, da pogledamo v svoje srce in prosimo za pomoč stvarnika, naj nam to, kar je v srcu pomaga izraziti.

V začetku januarja se bodo po vsej verjetnosti še čistile nerešene zadeve iz konca leta 2017. V prispodobi bi ti svetovala, da vstaneš iz blata ali prahu, stepeš prah in blato iz sebe ter pojdeš naprej. Odreži, spusti zamenjaj, kar je še potrebno zamenjati. To lahko narediš s svetlobnim pospeškom že v začetku januarja. Bolj kot kadarkoli bo januarja potrebna neka trdnost, da stojiš trdno na mestu in ne reagiraš na turbolenco, kaos, sredi katerega si se morda znašel-a že med preteklimi prazniki in si ga potegnil-a s seboj v januar. Kako ti to lahko uspe? Meni uspeva tako, da me potisnejo v neki paralelni svet, kjer postanem zunanja opazovalka okoliščin sredi katerih sem. Tako dobim jasno sliko. Zmeraj, zmeraj pa je v ospredju ljubeče sprejemanje in dajanje, energijsko delo in uporaba svetlobe za razrešitev napetih situacij. In to za vse situacije, za katere čutim, da niso uravnotežene. V januarju boš zapletene, nejasne, kaotične trenutke lahko zagotovo reševal-a s pomočjo meditacije in usmerjanja svoje pozornosti na to, kako lahko služiš stvarniku-sebi-človeštvu.

 

OBSTAJA RAZLIKA MED TRANSCENDENCO IN ZANIKANJEM

 

Veš, je razlika med transcendenco in zanikanjem. Če redno meditiraš, hodiš na duhovna potovanja, dogodke s področja duhovnosti in vse je lepo, ko si tam in pluješ na valovih ljubezni, je to sicer OK in priporočljivo, a ne moreš zanikati tega, da obstajajo tudi problemi in se ne ukvarjati z njimi, ker bi potencialno lahko zapacali tvojo energijo. Vsi, tudi najboljši duhovni učitelji-ce ali mentorji-ce smo namreč krvavi pod kožo, saj smo samo ljudje. Tudi Jezus je rekel, da ni nič drugačen od nas. Razlikuje se od nas samo v tem, da nima ničesar dodanega. Tako je tudi lahko ozdravil človeka gobavosti, saj je videl njegovo božansko podobo, avtentičnost ali popolnost in ne bolezni in strahu. Mi pa smo polni nekih plasti družbenih, cerkvenih, družinskih dogm, ki nas bodo, želeli ali ne, v letu 2018 ovirale. Osebnostni, duhovni in s tem materialni razvoj ne bodo mogoči v letu 2018, če ne boš avtentičen-a. Delaj torej na tem, da sprejmeš sebe v vsej svoji popolnosti, kajti tak-a si se rodil-a, neglede na to, s kakšnimi problem si se do sedaj soočal-a. Že v štartu ti ničesar ni bilo potrebno dodati, spremeniti.

Spomnim se, ko sem bila še mlada punca in sem seveda imela kakšnega fanta. Od mojega prvega fanta naprej je vsak želel na meni nekaj spreminjati. Prvemu se je zdelo, da imam kak gram na trebuhu preveč, pa čeprav sem bila suhica in tudi rekreativna športnica; drugemu, da preveč izražam svoje mnenje, tretjemu, da je moja naloga, da kuham in vstajam zjutraj prej, da mu pripravim zajtrk, čeprav sem v službo hodila kasneje kot on. A že takrat je bil v meni neizmeren poriv v smeri svobode in življenja brez omejitev in nekaj v meni ni štimalo pri vsem tem. Nisem se dala prepričati, kajti bistvo je bilo močno, ta moja popolnost, nisem pa ga še živela tako kot sedaj. Vse dokler nisem srečala svojega življenjskega sopotnika, ki je v nekem trenutku mimogrede IZrekel naslednje besede: Vseč si mi točno takšna kot si. Ničesar ni želel dodati, ničesar odvzeti, neglede na moje napake, vrline. In takšne nas tudi vidi stvarnik, vesolje in v naših življenjih zmeraj dela korekcije v tej smeri.

Zato, če si želiš v letu 2018 in januarju izpolnjevati svoje novoletne zaobljube, bodisi shujšati 5 kilogram, ki si jih pridobil-a čez praznike, si vzeti več časa zase in telovadbo, zaslužiti kakšnega tisočaka več, začeti ali nagraditi svoj posel, temelje temu postavi v januarju in sicer tako da:

 • Odrežeš bolane dele odnosov, energij, posla, torej vse, kar čutiš da ne deluje in te je začelo že obremenjevati. Da! Tukaj ni prostora za kompromise.
 • Da pričneš ustvajati svoje – zgoraj omenjene ali druge cilje – tako, da sebe vidiš kot osebo, katera si želiš biti v letu 2018;
  • Kot sebe, ki imaš toliko in toliko kilogramov. Kako se ta oseba obnaša, kako preživlja svoj dan, kje so prelomne točke, ko poseže po hrani in njena dobra volja ter dotedanji napredek padeta v vodo. Da, te točke so zelo pomembne in pripraviti si moraš neko ustaljeno prakso, ki ti pomaga iti čez to.
  • Kot sebe, ki ima redno telovadbo na urniku svojih prioritet. Kako razmišlja ta oseba, kako je zdrava, kako se obnaša, oblači, kakšne volje je, kako izgleda.
  • Kot sebe, ki zasluži kakega tisočaka več. Kako se počuti, kaj s tem tisočakom več naredi, kakšen življenjski stil ji to omogoča in kaj je spremenil-a, da je tega tisočaka več tudi zaslužila.
  • Kot sebe, ki je nadgradil-a svoj posel. Kdo je ta oseba, kakšne navade ima, kaj čuti, v katero smer bi se želela razvijati, kdo ji lahko pri tem pomaga.

Začetek januarja je pripraven za to, da si za vsa pomembna področja in svoje novoletne zaobljube postaviš nekaj od teh vprašanj in se poglobiš v odgovore. A ne na, kot sem že omenila, način razmišljanja 20. tisočletja, ampak v povezavi z univerzalnim internetom. Tam je vse, kar je kdajkoli obstajalo, tam so vse verzije tebe, tam je vso znanje, tam so vsi odgovori na vse probleme in to takoj, ko se problemi pojavijo.

Želim ti avtentično leto 2018. Da bi segel-a po svojih sanjah ter jih aktivno uresničeval-a. SREČNO!

 

Prednosti januarja 2018

Dobra novica je, da se bodo janurja, če se boš res predal-a služenju božanskemu, tvoje osebne želje uresničevale takoj.

>>> preiskusi celotno IN meseca 2 meseca brezplačno

Izzivi januarja 2018

Naj te ne bo strah porajanja novih oblik, ki prihajajo v tvoje življenje. Dogaja se posodobitev sistema.

>>> preiskusi celotno IN meseca 2 meseca brezplačno

Kam usmerjati svojo energijo v januarju 2018, da boš dosegal-a svoje cilje

Razišči, ali znotraj tebe obstaja negativni potencial. Če obstaja, delaj na tem, da ga preobraziš v pozitiven potencial.

>>> preiskusi celotno IN meseca 2 meseca brezplačno

SaveSave

SaveSave

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply