Igrajte s srcem

 

Če si želite začeti s svojim poslom, ali pa dodati svežega vetra že obstoječemu, in svoje dolgo skrite sanje začeti uresničevati s konkretnimi koraki v svetu ter živeti življenjski slog, kjer 100 % sprejemate odgovornost za svoja dejanja in v katerem kreirate vi točno tako kot si želite:

  • od prostega časa,
  • zaslužka,
  • do izobraževanja,
  • “izbire” strank…,

potem je čas, da sprejmete odločitev in pričnete živeti v tem slogu.

V tem obdobju razvoja človeštva je namreč energijsko gledano pravi čas, da zavzamete odločno držo v smeri svojih SRČNIH ŽELJA in sebe postavite na prvo mesto brez izgovorov (ja izgovori so en od razlogov, zakaj se stvari ne uresničijo).

Zato ste morda nekateri tudi doživeli nepričakovane spremembe v svojih službah ali bližnjih odnosih, da končno stopite na pot tega, kar vam srce govori, da naj bi počeli Kajti šele, ko se nam zgodi kaj dramatičnega ugotovimo, da praktični razlogi, ali razumske rešitve ne prinašajo želenih rezultatov. Razum namreč imamo samo za to, da nam pomaga pri implementaciji navdiha v prakso.

Morda vam bo pri krepitvi samozaupanja, notranje moči in vere v to, da zmorete, pomagala povezava z naslednjimi 10 LASTNOSTMI KARIZMATIČNIH VODIJ, podanih na intuitiven način.

Da lahko svoje praktične želje uresničite seveda potrebujete neko materialno stabilnost. Materialna stabilnost pa je odvisna od tega, kako se stvari lotevate. Ali s figo v žepu, kjer vaše smele odločitve vodi strah pred neuspehom, nepočiščeni vzorci itn. ali pa kot pravi karizmatični vodja.

 

Poglejte torej, ali se morda najdete med temi lastnostmi karizmatičnih vodij:

1. Komunikacija

znajo ubesediti stvari, ki ji želijo doseči ter jasno delegirajo. Najprej začutijo, kar želijo povedati, nato pa svojo resnico delijo z ljubeznijo. Če svojim strankam, bližnjim, otrokom, sodelavcem želite najboljše, boste resnico delili na ljubezniv (ne pocukran, zavit, manipulativni) način. Rekli boste: Ali lahko delim moje mnenje? Če bo oseba rekla da, nadaljujete z: To bom povedala z ljubeznijo, ….(nato sledi resnica)

2. Zrelost 

se ne vpletajo v drame drugih, ampak jih vodi dobro za vse in cilj. Če nimate redne duhovne prakse, izgrajene notranje moči, vizije, znanja in dodelanih veščin vodenja, vas bo zlahka potegnilo v nižje energije, ki se kažejo kot negativna miselnost, iskanje težav, namesto rešitev, negativni pristop, ko je uspeh tako ali tako nemogoč.

3. Ponižnost 

so večji od svojega nižjega jaza, ega. Stvari ne jemljejo osebno. Vidijo luč in vseh ljudeh vidijo dobro. Naprimer, ne vodi jih tisti mali otrok globoko znotraj, ki je hrepenel po pozornosti in jo kot odrasla oseba dobiva na način, da za vodenje uporablja svojo moč, ne pa dobro za vse. Bistvo je v sodelovanju.

4. Sočutje

imajo razvito intuicijo in uspejo videti onkraj materialnega. Radi imajo najprej sebe in posledično ljudi. Vedo, kaj se skriva za besedami in znajo potegniti najboljše iz ljudi, ki jih vodijo. Dopuščajo, da se v odnosih odvija proces skupne tako osebne kot poslovne rasti, ki temelji na zaupanju in ne na tekmovanju.

5. Vsebina 

to je tisto, kar jih dela karizmatične na dolgi rok. Namreč implementirajo, kar govorijo!

6. SamoZaupanje

so zadovoljni sami s seboj. Zanje je čaša zmeraj napol polna. Izzivi so namreč le lekcije, ki jih kot prvošolček, ki poln nadušenja prestopi prag zrelosti v tem obdobju njegovega življenja, z vsemi svojimi čuti srkajo vase in zmeraj ustvarjajo nekaj novega, boljšega, trdnejšega. Te svoje izkušnje tudi brez zadržkov delijo naprej, a samo tistim, ki so pripravljeni s hvaležnostjo v srcu prisluhniti. Kdor je pripravljen, tudi sliši in ga ni potrebno prepričevati

7. Pozitivna govorica telesa 

odsevajo toplino in s svojim pogledom, stiskom roke, nasmehom kažejo na to, da jih oseba v resnici zanima. Veseli so novih poznanstev in srečanj in to tudi izžarevajo. Radi imajo ljudi, kar je tudi lastnost številka ena, ki jo morate imeti, če delate z ljudmi. Ljubezen do drugih pa je kot veste le odslikava ljubezni do sebe.

 

 

 

8. Sposobnost poslušanja

zelo dobro znajo prisluhniti in to tudi kažejo. Nikoli ne dajo občutka, da so odsotni ali da bi raje počeli kaj drugega kot točno to, kar počnejo v tem trenutku – poslušajo. Aktivno poslušanje je ena od kvalitet dobrih vodij, ki na podlagi tega znajo postaviti tudi ustrezna vprašanja za širše razumevanje in s tem ponuditi kakovostne vpoglede in rešive. Torej na kratko, ne delajo stvari po enem kopitu. Slednje v knjigi karizmatičnih vodij na intuitiven način ne obstaja.

9. Samonadzor

zavedajo se svoje moči, in tega, da jih ljudje spremljajo, zato zmeraj stremijo k temu, da to, kar govorijo, tudi živijo. Vodijo torej s svojim vzgledom. Če naprimer zagovarjajo varstvo okolja, potem naprimer tudi sami kupujejo eko čistila, recikliran papir, ekološko pridelano hrano, striktno ločujejo odpadke…

10. Osebni razvoj

vedo, da so posebni zaradi nekih svojih lastnosti, ki so jih bili pripravljeni razviti. Tako tudi vedo, da zmeraj obstaja še več prostora za samorazvoj. To je ena od pomembnejših prioritet v njihovem življenju. Vedo namreč, da sta razvoj in življenje večna.

“Potegnite iz sebe najboljše, razvijajte svoje potenciale in sledite svojemu srcu neglede na vse.”

 

Ali se najdete v teh opisih? Vse to so namreč lastnosti, ki vam bodo pomagale pri pozicioniranju na vašem področju delovanja, neglede na to, kar počnete, bodisi vodite tim ljudi, utvarjate svoj samostojni posel, ali pa ste naprimer starš in vodite svoje gospodinjstvo, ali pa knjižni klub.

Naštete lastnosti lahko začnete prepoznavati in graditi znotraj sebe že danes!!!!

Vaše stranke, vaši najbližji, vaš potencialni romantični partner-ka, … samo čakajo, da zasijete na parketu svojega življenja. Tudi vi ste namreč prišli opremljeni z najboljšo opremo za življenje svojega najboljšega življenja, s svojo intuicijo.

 

Deli ta prispevek s svojimi prijatelji in pomagaj širiti pozitivno energijo.

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply