Letošnji mesec julij nas bo potiskal v skrajnosti

 

To nam bodo po vsej verjetnosti odslikavale vremenske razmere in drugi globalni dogodki s področja političnega in družabnega življenja. Neglede na to, kje se fizično nahajamo, bodisi smo na južni ali severni polobli, bo najbrž tudi vreme ekstremno za letni čas.

 

Vse je eno.

 

Mi smo del celote narave, vesolja in vsega, kar obstaja. Svoje povezanosti in soodvisnoti ne moremo zanikati in to bo julija postajalo vse bolj jasno. Tudi, če je danes zate določena stvar nepojmljiva, celo kot temu po domače rečem vesoljska, jo poskušaj sprejeti kot nekaj, kar bo kmalu del našega življenja. Podobno kot naprimer mobilni telefon. Če bi ga nekomu pokazal-a leta 1864, bi najbrž misli, da sem priletela iz vesolja, kajne? Vendar je ta telefon danes nekaj vsakdanjega in o njegovem obstoju ali normalnosti njegove uporabe, se nihče ne sprašuje. Moja otroka sploh ne vesta, da le nekaj pilih desetletih nazaj, ko sem bila še otrok ta naprava še ni obstajala.

 

Večkrat sem že zapisala, da se svet spreminja in z njim se spreminja tudi naš način delovanja, upravljanja odnosov, zdravljenja, prehranjevanja, potovanja… Vendar spremembe, ki smo jih priča v tem zgodovinskem obdobju pomenijo velik preskok na nov način sobivanja tako z naravo kot drug z drugim. Tako kot se dviguje zavest in padajo spone sistemov, ki so nas držali v hrčkovem kolesu, se na drugi strani ta antipol tudi krepi. Živimo namreč v vesolju jina in janga in za pričakovati je, da je tam, kjer je veliko svetlobe, je lahko na drugem polu tudi veliko teme.

 

Če boš julija izkušal-a skrajnosti, ki so poudarjene, ti svetujem, da se pogosto vračaš v svoje središče, kjer boš našel-a ravnotežje in pot do vzpostavitve harmonije na vseh področjih, kar je bilo nakazano že konec junija. Še bolj kot sicer je poudarjeno, da bodi močan-a in sledi svojim dobrim občutkom. Ne sklepaj kompromisov na račun svojega dobrega počutja. Slednje je 1. zakon praktične uporabe intuicije.

 

V svoje središče se lahko hitro vrneš z naslednjo vajo:

 

  1. Trikrat vdihni globoko v trebuh in zelo zavestno tudi izdihni.
  2. Ob dihanju vizualiziraj, kako vdihuješ svetlobo, ki prihaja iz centralnega sonca in izdihuješ vse, kar ti ruši ravnovesje (ni ti potrebno jasno definirati, kaj to je, dovolj je že tvoj namen). Pri izdihu lahko opazuješ kakšne barve CO2 gre ven iz tvojega telesa.
  3. Z vsakim takim zavestnim vdihom in izdihom se tvoje telo vse bolj sprošča.
  4. Ko si umirjen-a, pozornost usmeri v svoje središče, ki je v območju srčne čakre, lahko tudi nekje med pleksusom in srčno čakro.
  5. V svojem središču opazuj kako se le-ta polni z zlato belo svetlobo iz centralnega sonca, ki se gosti v tem predelu.Ta svetloba postaja vse jasnejša in večja.
  6. V svojih mislih imej namen: JAZ SEM harmonija v svojem življenju, življenju drugih ljudi in sveta nasploh.
  7. Preživi tako nekaj časa in opazuj ples svetlobe, ki se iz tvojega središča vrtinči navzven in postaja vse večja in gostejša.
  8. Morda boš v tem stanju pričel-a prejemati navodila svojega duha o nadaljnjih praktičnih korakih, ki jih je dobro izvesti za poglobitev in širitev harmonije. Sprejemi jih in jih zapiši. Nato pa jih prični izvajati.

 

 

Julij se kaže kot mesec samote. Mesec kontemplacije. Umik bo deloval dobrodejno. Ne bo pa enostaven mesec. Potrebno bo sprejeti stvari takšne kot so in se prenehati boriti proti njim.

 

Prav tako prihaja nasvet, da se julija še posebej izogibaj alkoholu ali drugim opojnim substancam, saj ti bodo ekstremno zniževale vibracijo in s tem tvoje dobro fizično in predvsem psihično počutje. Mirno lahko naprimer alkohol zamenjaš z meditacijo nekje ob zvoku morskih valov, ali šumenju listja v vetru v kakšnem gozdu. Če julija ne boš ob morju ali v hribih, pa si blagodenje vibracije naravnih zvokov lahko poustvariš preko glasbe, ki je na voljo na YouTubu.

 

Čeprav julij zaznamuje polovico leta, ko delamo polletno revizijo ciljev, prevetrimo to, kar smo do sedaj dosegli in kaj še je potrebno narediti v drugi polovici leta, pa tokrat julij ne bo ugoden čas za to početje. Če ti torej postavljanje ciljev in pregled leta julija ne bo šel dobro od rok, se ne sili k temu. Vse bo prišlo ob pravem času, najbrž že pred koncem julija. Do takrat pa čim več časa preživi v kontemplaciji, na podlagi katere boš uspešno prešel-a na novo stopničko svojega delovanja v tem svetu.

 

kontemplácija -e ž (á) 
knjiž. poglobljeno razmišljanje, razglabljanje o kaki stvari, zlasti duhovni: sposoben za kontemplacijo in introspekcijo / gre za globoko vživetje v umetniško delo, za estetsko kontemplacijo; odmika se v svet filozofske kontemplacije / kontemplacija smrti 
♦ filoz. stanje, ki se doseže s poglabljanjem v nedoumljivo; rel. molitev, pri kateri se človek popolnoma zatopi v premišljevanje o Bogu in verskih resnicah (SSKJ2)

 

 

Uživaj v poletju in v premišljevanju o pomembnih življenjskih resnicah, spoznanjih, odnosih, poštenju, ljubezni, vrednosti in drugih kvalitetnih življenjskih vprašanjih.

 

Z ljubeznijo, Tamara

 

P.S. Če razmišljaš o tem, da bi razvil-a svojo blagovno znamko, svoj svetovalni posel ali svoje izdelke približal-a ljudem, se še pred 15. julijem dogovori z menoj za uvodni pogovor na temo, kako ti lahko pri tem pomagam. Klikni tukaj.

 

DOGODKI

 

Vabljena-a na meditacijo ob novi luni, ki bo v četrtek 4. julija ob 19.00 uri: 12 čaker vstajenja. Več informacij in prijava, pa tukaj.

 

Samo še eno mesto je prosto za letošnji Havajski Mastermind. Pohiti s prijavo, če si želiš že letost hitro preiti na nov nivo. Po tem oddihu se želje resnično uresničujejo s svetlobnim pospeškom. Pričakuj: rajsko vzdušje, druženje s svobodnimi delfini, morda tudi kiti, transformacijo in nove duhovne tehnologije.

 

Vabljen-a tudi v Akademijo – program za rast ali izgradnjo srčnega posla. Več informacij o Akademiji prejmeš tukaj.

 

PREDNOSTI MESECA JULIJA 2019

Mesec namreč ne bo enostaven, zato si čimvečkrat vzemi čas za konteplacijo. Povečana bo potreba po tem, da si urediš svoje življenje ali ga reorganizaraš, s čimer boš bolj povezan-a z razvetom in obiljem.

 

IZZIVI MESECA JULIJA 2019

Eden večjih izzivov v mesecu juliju bo predstavljal impulz, misel ali želja po maščevanju. Bodi pazljiv-a julija, če se pojavijo priložnosti za nekaj instant ali hitrega – zaslužka, sreče, napredovanja – in obljubljajo Eldorado.

 

KAM USMERJATI ENERGIJO MESECA JULIJA 2019, DA BOŠ LAHKOTNEJE IN UČINKOVITEJE URESNIČEVAL-A SVOJE NAMENE

Izjemno je podarjena JAZ SEM energija, zato ti toplo svetujem, da julija pogosto izrekaš odredbe jaz sem. Prevzemi 100% odgovornost za svoj premik naprej.

 

CELOTNA INTUITIVNA NAPOVED MESECA JE PLAČLJIVA IN SI JO LAHKO NAROČIŠ TUKAJ
Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply