Današnji blog je namenjem predvsem ženskam, ki 8. marca praznujemo enakopravnost z moškimi.

 

Drag-a Ženska,

 

8. marca se spomnimo na borbo žensk za ekonomsko, politično in socialno enakost z moškimi. Mejnik na naših tleh je bil konec druge svetovne vojne. Takrat je bila v nekdanji Jugoslaviji uzakonjena splošna volilna pravica. V Švici je bila volilna pravica za ženske uzakonjena šele na začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V ZDA pa so naprimer ženske brez dovoljenja in podpisa moškega lahko vzele kredit šele po letu 1984.

 

Ti časi niti niso tako oddaljeni, kajne?

 

Moje osebno mnenje, je, da dokler govorimo o BORBI za neko pravico, uporabljamo predvsem napačne besede, za katerimi stoji točno ta energija, ki se ji želimo izogniti. Torej, napredek je s tako naravnanostjo skoraj nemogoč, ali pa zelo počasen.

 

Ko bomo manesto o borbi govorili o LJUBEZNI, predvsem o ljubezni do sebe in ko se bomo ženske res znale imeti rade in ne bomo o tem samo govorile, se bo spremenil tudi položaj ženske v ekonomskem, političnem in družbenem življenju.

 

No, tukaj pa je nekaj statističnih podatkov iz urada za Statistiko RS iz leta 2016:

 

  • V Sloveniji se je rodilo 10.366 dečkov in 9.979 deklic.
  • Ženske v povprečju živijo dlje kot moški.
  • Višje in visokošolsko izobražene ženske so za svoje delo prejele mesečno povprečno 2.146 EUR bruto, kar je bilo 450 EUR manj, kot so prejeli moški z enako izobrazbo!!!! (Moje mnenje: višina plače ni odvisna od izobrazbe, ampak od ambicije in sposobnosti, zato bi sama ob tem podatku dodala, da so morda moški v povprečju tudi bolj ambiciozni). Bolj verodostojen podatek bi namreč bil, če bi vedeli, koliko so moški več plačani za enako delo. V športu vemo, da so razlike enormne.)

 

Pa vendar se sama pri svojem delu pretežno pri ženskah srečujem z:

  • Nižjo lastno vrednostjo kot pri moških.
  • Nekim pogostim vzorcem, da je potrebno garati, da bomo cenjene.
  • Mislijo, da moramo vse postoriti same, namesto, da bi si poiskale pomoč, tudi, če ta nekaj stane.
  • Bistveno manjšo sposobnostjo opolnomočenega odločanja in sledenja SVOJIM srčnim željam kot pri moških.

 

Statistično imajo ti podatki smisel, saj če se ženske same ne bomo cenile, nas tudi svet ne bo cenil. Ne govorim o aroganci in pretirani samozavesti, ampak o preprostem in načelnem postavljanju mej.

 

Ko sem pred več kot sedmimi leti brala romana Pričakovana in Knjiga ljubezni sem ob branju jokala. Jokala sem bolečino vseh žensk v naši zgodovini, ki so bile namerno spregledane, ki se niso postavile zase, ki so pozabile na svoje želje, da so drugi (otroci, možje, nadrejeni) lahko živeli svoja življenja.

 

Moja stara mama, ki je bila gospodinja, je zmeraj dejala: Tamica, ti si punca, tih bod pa trp. Zmeraj sem ji odgovorila: Stara mama, ne razumem, zakaj bi morala trpeti, ker sem ženska? Na srečo tega principa nisem posvojila, mi je pa dal misliti. Na srečo moja mama ni delala razlik med fanti in puncami in sva z bratom kar se dela pri hiši in vzgoje tiče bila deležna istega pristopa.

 

Moje osebno prepričanje je, da lahko tudi ženske imamo vse. Da lahko imamo otroke, kariero, ali pa smo gospodinje in si privoščimo tudi kaj samo zase, ne da bi se za to morale opravičevati svojemu partnerju, še manj pred njim kaj skrivati, namesto, da se obnašamo odvisniško, samo zate ker nekdo drugi skrbi za pritok financ.

 

V enem od ritualov materničnega čiščenja, sem nekoč prejela ključ ene od mojih prednic iz leta 1664, s katerim naj bi osvobodila vso zgodovino žensk po svoji ženski liniji. Kako, sem vprašala? Tako, mi je odgovorila, da živim svoje srčne želje in poslanstvo. Pravzaprav zelo preprosto.

 

Več o teh temah; o naših ženskih dediščinah, bolečinah, razcvetu in moči bomo skozi POPOTOVANJE PO POTEH MARIJE MAGDALENE doživljale skupaj na potovanju po JUGU FRANCIJE septembra 2020.

 

Toplo povabljen-a in če prejmeš klic, ne odlašaj.

 

8. marec je izjemen dan, ko se praznuje ŽENSKA ENAKA ZASTOPANOST V DRUŽBI, zato ti ob prijavi na potovanje SAMO DANES poklanjam posebno KRONO v obliki posebne meditacije z Marijo Magdaleno, ki jo bom izvedla ONLINE. S teboj bom podelila tudi kanalizirano sporočilo in riding, ki te bo skozi ciklično transformacijo vodil do naslednjega koraka. Vse to v vrednosti 97€.

 

Če se prijaviš na potovanje po poteh Marije Magdalene še danes, prejmeš to kot DARILO, prihraniš pa tudi 100€ za zgodnjo prijavo.

 

NATANČEN PROGRAM IN PRIJAVNICO NAJDEŠ TUKAJ

 

V čast vsem močnim ženskam v zgodovini, zaradi katerih danes vsaj zahodne ženske lahko živimo  svobodno življenje in uresničujemo svoje sanje ter smo tako vzgled svojim hčerkam in vsem ženskam, ki pihajajo za nami.

 

Z ljubeznijo, Tamara

 

P.S. Po poteh Marije Magdalene  je potovanje Kraljice na prestolu svojega življenja.

Kot je dejala Coco Chanel, ki jo občudujem za pogum, ki ga je imela, da je sledila svojemu klicu:

 

Naj bodo tvoje pete, glava in standardi visoki.

 

Klikni tukaj in se prijavi na to čudovito potovanje.

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply