Večkrat sem že omenila, da sem v času karantene od marca pa do druge polovice junija 2020 dihala na škrge.

 

Družina doma, priprava obrokov (čeprav tukaj ne kompliciram, a vseeno radi jemo kvalitetno), šolanje mlajšega od doma, precej povečan obseg dela s strankami, večja aktivnost tudi z vsebinami Strastnega življenja, so klicali k temu, da dan podaljšamo vsaj za 24 ur. Bilo je polno, lepo in hkrati zelo zahtevno.

 

 
Kratek oddih na morju mi je res dobro del, saj sem počela to, kar trenutno najraje počnem; plavam in se potapljam na dah. To je zame neke vrste meditacija. Vrt, posejan z morskimi školjkami priča o mojih morskih podvigih. 

 

 
Bila pa je tudi priložnost za to, da zbistrim misli in fokus, ki je julija izjemno pomemben, tudi, če imamo možgane malce na off. Občutek je namreč, da prihaja velika sprememba, cele paradigme našega obstoja. Gre za prehod iz kulture strahu v kulturo kreacije in kreativnosti. 
 

 

Karkoli že prihaja, je to obdobje karantene v meni okrepilo gotovost v te 4 stvari:

 

1.     POGLOBILO SE JE MOJE PREPRIČANJE, DA JE OBILJA ZA VSE DOVOLJ 

 

Primer: Statistični urad Slovenije je objavil, da se je v maju število zaposlenih sicer znižalo za 0,2%, a se je število samozaposlenih

povečalo za za 0,1%. Kdaj torej, če ne sedaj, slediti svojemu srcu in ustvarjati svoje sisteme? Če razmišljaš o tem, da bi svoj hobi profesionalziral-a, je sedaj idealno obdobje za to. Pri tem ti lahko tudi jaz pomagam s programom Akademije Strastnega Življenja. To pa še ni vse, veliko ljudi, s katerimi sem govorila, je v obdobju karantene zaslužilo celo več kot prej. To je svetla stran, na katero se fokusiram, a ob tem ne grem mimo tistih, ki so morda izgubili svojce, službe, partnerske zveze…

 

2.     INTENZIVNO DELO, KO SEM SE 3 x NA TEDEN V ŽIVO JAVLJALA S KONKRETNIMI TEHNIKAMI VZDRŽEVANJA PSIHIČNE IN ENERGIJSKE KONDICIJE NA FB V ŽIVO, JE IZJEMNO KORISTILO NE SAMO DRUGIM, AMPAK TUDI MENI

 

Tudi to je dokaz za to, da je potrebno delati na sebi, na osebnostnem in duhovnem razvoju, predvsem pa na dvigovanju in ne samo vzdrževanju svoje psihofizične kondicije. Vsi posnetki vaj, ki smo jih v času karantene izvajali, so dostopni na mojem YT kanalu in spodbujam te, da jih še naprej redno izvajaš. Nujno potrebno je namreč v tem obodbju svoja »nova« znanja uporabiti v praksi in slediti klicu svojega srca ter prenehati sklepati kompromise na račun svojega dobrega počutja. Nenazadnje gre tukaj za izkušanje življenja in ne za njegovo zadrževanje.

 

3. NI ME POSRKALO V VRTINEC SLABIH NOVIC IN KOLEKTIVNEGA STRAHU, AMPAK RAVNO NASPROTNO, V NOV NIVO DELOVANJA IN BIVANJA, NEKAKO V DUHU ZGODBE O GOSENICI IN METULJU. GOSENICA MISLI, DA JE KONEC ŽIVLJENJA, MEDTEM, KO PREJEMA KRILA IN SE PREOBRAŽA V ČUDOVITEGA METULJA 

 

Še bolj intenzivno kot prej sem se izobraževala in nova znanja uporabljala v praksi. Veliko knjig, programov, ki so prej stali in čakali morda celo na to obdobje, je sedaj dobilo svoje mesto v svetu in praksi. To je čudovito, saj so se tako v mojem osebnem kot poslovnem življenju zgodili tektonski premiki naprej. Vsaka kriza je torej resnično le priložnot v preobleki.

Če čutiš, da je sedaj resnično čas za premik naprej v svobodnejše, pomenljivejše življenje in želiš svoja znanja, talente in željo po pomoči drugim oblikovati v oprijemljive programe, delo online, ki ti omoča tudi večjo svobodjo in delo tudi v času izjemnih sprememb ter postaviti poslovno strukturo za ustvarjanje 5 tisoč rednih mesečnih prihodkov, te vabim v POSLOVNO AKADEMIJO STRASTNEGA ŽIVLJENJA.  


 

4. OKREPILO SE JE TUDI MOJE VEDENJE O TEM, DA JE EDINA PRAVA POT, POT HOJE PO POTI SVOJEGA SRCA IN SLUŽENJE SKUPNOSTI S SVOJIMI DAROVI PO SVOJIH NAJBOLJŠIH MOČEH. 

Čeprav sem to prej vedela, se je še utrdilo moje prepričanje o tem, da stvari niso statične in da se lahko zamajejo celo najtrdnejši temelji fizičnega obstoja v tem svetu. Zato ti toplo svetujem, da se prenehaj boriti, če se še, prenehaj poskušati ustrezati in se izboljševati zato, ker bi s teboj bilo »nekaj narobe«. Prični raziskovati možnost, da si popolen-a, da je tvoje življenje popolno in da je vse, kar se dogaja in se bo še zgodilo, del popolnega načrta.

 

Vzemimo Michelangelov pristop. Ko je pričel z oblikovanjem svojih kipov – mojstrovin –  nikoli v njih ni videl kosa kamna naprimer, ampak popolnost, ki ji je bilo le potrebno odvzeti nekaj odvečnih plasti.  
 

 

V kriznih časih se lahko zapirajo tudi naša srca in se debeli naša koža. A skrivnost ni v obrambi, pač pa v razcvetu in v tem, da dopustimo, da nas vodi naše srce. Zato poglej, kaj je potrebno odvzeti, da bodo navodila srca, strast in tvoj pogum videni, slišani in udejanjeni. Daj si dovoljenje, da se imaš rada-a takšen-a kot si in odvzemi plasti obramb, ki so pritajile tvojo svetlobo.
 
Ne zadržuj se več dragi-a! Zadrževanje ustvarja še več energije pomanjkanja.
 
Pričenjaj svoj dan s preprostim sledenjem svojemu srcu. Infomacije o tem, kaj in kako, boš,  verjemi, dobival-a sproti. Življenje namreč ni tekma, ampak radostna kreacija. Kaj bo iz njega nastalo pa je izključno odvisno od tebe in ne od zunanjih okoliščin.
 
In ne pozabi, da je naš namen življenja izkušnja. Zato ga izkušaj tam, kjer je najlepše.
 
Z ljubeznijo, Tamara
 
Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply