Plavati z delfini je bila moja želja že iz otroških dni

 

Ko smo se kot otroci igrali in spraševali drug drugega, kdo bi bil, če bi bila žival, je bil moj odgovor zmeraj delfin.

Pa niti ne vem zakaj, saj z njimi nikoli nisem imela stika, razen preko nadaljevanke, ki se je malce starejši otroci še spomnite, Flipper. Zmeraj, ko sem pomislila na delfine, se je v meni vzbudil ta neomejen občutek svobode in radosti. Veliko kasneje sem ugotovila, da je radost tudi znanstveno dokazana frekvenca, ki jo delfini spodbujajo in oddajajo s svojim zvokom.

Dolphins at Kona bay

 

Tudi Havaji so bili dolgo nekje na mojem listku želenih potovanj, a sem na njih v toku vsakdanjega življenja pravzaprav pozabila. Veliko se govori o njih, v veliko filmih se pojavljajo kot neka sanjska destinacija, in sčasoma so zaradi pretirane popularizacije izgubili svoj sijaj v mojem srcu, vse dokler…

Nekako v stilu, ko je učenec pripravljen, se pojavi učitelj, se je tudi meni na moj 40 rojstni dan vse poklopilo. Neglede na to, da sem imela dva še majhna otroka, ki sem ju kar za dva tedna pustila doma z dedkom in babico, sva s partnerjem odpotovala na Havaje in to samo z enim razlogom. Plavati s svobodmi delfini v odprtem oceanu. Noro, kajne? Vse se je poklopilo, najprej informacija in močan klic, da je plavanje s svobodnimi delfini tam mogoče tudi kar iz obale, nato pa še čas in denar za potovanje. Sanje so se res uresničile.

Občutki so čudoviti že, ko stopiš na tla letališča na tem majhnem otočku sredi širnega Pacifika, ko te objame prijetna tropska sapica in občutiš vonj orhidej in oceana. Letališče je namreč kar odprto. Prevel me je občutek domačnosti.

hawaii-nature

Nekaj dni kasneje, ko smo se s čolnom prvi dan odpravili na širen ocean v iskanju skupin delfinov, je bilo moje navdušenje podobno bombi pred eksplozijo. Nisem prav vedela, kaj naj pričakujem, ali naj me bo strah, ker so tako veliki, ali me bodo delfini pogledali v oči in plavali blizu mene, ali kaj…

Ženska, ki je bila z nami na čolnu, me je pomirilila in dejala, da me ni treba biti strah, saj so niso tako veliki. OK, sem si rekla. Takoj, ko je čoln ustavil in smo se znašli v zalivu, kjer so se zadrževali delfini, sem seveda med prvimi z velikim razburjenem skočila v vodo. A delfini so nasproti mojim pričakovanjem držali distanco.

Plavali smo z njimi, a noben se mi ni približal tako kot bi želela. Prav preveč sem hrepenela po njihovi pozornosti. Morda se bo komu to zdelo čudno, a že takoj sem z njimi vzpostavila povezavo, ki bi jo lahko najbolje opisala s telepatijo. Točno sem vedela, kaj mi sporočajo.

In sporočilo je bilo:

Vemo, da si tukaj, ne skrbi. Občuti to veselje, saj le, ko ne pričakuješ nič, lahko pričakuješ vse.

 

Zelo močno sporočilo, ob katerem se se zamislila. Do mene pa je prišlo z veliko silo in jasnostjo, kot da bi enostavno prešlo v mene. To se mi je kasneje začelo dogajati konstantno in danes sem sposobna njihova sporočila tudi zelo jasno sprejemati in prenašati v svet.

Moje veliko razburjenje pa se je po prvem dnevu končalo z glavobolom zaradi pretesno nastavljene maske in razočarjanja, ker nisem prejela pozornosti, ki sem si je želela. Kot majhen otrok.

Naslednji dan sem bila že bolj mirna in s to energijo zaplavala med njih. Tudi oni so se v skladu s tem odzvali.

Najlepše srečanje pa sem doživela predzadnji dan mojega potovanja, ko sem zelo zgodaj odhitela v zaliv Kealakekua  (Pot bogov), kjer sem vedela, da se bodo zagotovo zadrževali v zgodnjih jutranjih urah. Iz obale sem, sedaj že izurjena opazovalka delfinov, opazovala, ali so tam in ali bom v daljavi zagledala kakšne plavuti. Težko jih je opaziti, razen, če točno veš, kaj moraš opazovati, saj plavuti lahko zamenjaš z valovi.

Bili so v zalivu. Hkrati pa se je tam že zbrala majhna skupina ljudi, ki so že plavali z njimi. Hitro sem si nadela masko in plavuti ter zaplavali proti njim. Ob tem sem si pela mojo verzijo pesmi; You are my sunshine in sicer nekako takole: You are my dolphin, my lovely dolphin, please come and swim with me… ter se hkrati v mislih pogovarjala z njimi in jim povedala, da jutri odhajam domov in da bi si želela, da se en pride igrati z menoj. Delfini se namreč radi igrajo igre z listi in enega sem našla v oceanu ter ga vzela s seboj.

 

 

Komaj sem priplavala do njih, se je iz skupine ločil en delfin in priplaval do mene. Neverjetno je bilo, najraje bi ga objela. A se delfinov ne dotika, razen če sami pridejo in se te dotaknejo. To je kodeks obnašanja v njihovem okolju, da se jih NE DOTIKAMO, pa tudi zaradi raznih možnih bakterij, ki jih lahko tako prenesemo nanje. Prav tako se jih z bliskavico ne fotografira pod vodo, saj nimajo ščita na očeh tako kot mi pred tako svetlobo in jim s tem lahko poškodujemo oči.

Še nekaj drugih stvari je pomembnih, ko se odpravite plavati s svobodnimi delfini. Najpomembneje je, da se zavedate, da s tem vstopate v njihov počivalni prostor, v njihovo spalnico bi lahko rekla. Oni spijo in z agresivnim obnašanjem in plavanjem direktno proti njim, jih motite in se zato umaknejo. Raje počakajte, jih začutite in se sinhronizirajte z njihovim načinom, postanite del skupine in na tak način plavajte skupaj z njimi.

No, da nadaljujem svojo zgodbo srečanja z delfinom.

Bila sva kak meter ali več pod gladino oceana. Delfin je priplaval v moji smeri ter se ustavi kak meter in pol pred menoj ter me gledal točno v oči. Imel je zelo nagajiv pogled in priznam, da sem se za hip ustrašila, ko me je  takole gledal. Nato pa je s polno hitrostjo začel plavati proti meni in tik pred menoj zavil navzgor, skočil ven iz vode, se zavrtel v zraku in padel nazaj v vodo. Noro!!! Te občutke je resnično težko zajeti z besedami, ki so na voljo. To je potrebno doživeti.

Potovanje na Big Island na Havajih, kjer lahko plavaš s svobodni delfini kar iz obale, če veš kje se zadržujejo, me je za zmeraj spremenilo. Nekatere stvari tega močnega klica na otok, so komaj kasneje začele dobivati svoje povezave, ko sem na otok potovala še večkrat.

Strast, ki jo čutim in željo po tem, da to izkušnjo, ki predstavlja pravi preobrat v razmišljanju, čutenju in dojemanju sveta ter sebe v njem, želim deliti tudi z drugim in zato sem pripravila čudovit program – Havajski mastermind, Oddih intutivnih vodij. Če te pritegne in si želiš stika s svobodnimi delfini, pa tudi kiti, ne odlašaj in se nam pridruži.

 

Tukaj je še nekaj zanimivih znanstvenih dejstev o delfinih

Delfini imajo sonar, s katerim zaznavajo, kaj se dogaja v njihovem okolju. Ko smo v njihovi bližini nas »skenirajo« — spoznavajo — in tako zaznajo blokade v našem telesu ter jih z zvokom raztapljajo. Delfini oddajo vibracijo čiste ljubezni, ki je usklajena s frekvenco 7,5 Hz — naraven pulz naše DNK. Ko vibrira s to frekvenco, je naša DNK v popolnem sozvočju. Tako delfini kot kiti delujejo v polju skupne zavesti. Kit je v tem smislu tako mogočen kot bi bilo združenih 30 delfinov skupaj.

Ko smo napeti, jezni ali polni drugih negativnih čustev, se to ravnovesje poruši. Ti občutki niso v skladu z naravo. Znanstveniki so ugotovili, da je frekvenca 7,5 Hz najbolj blagodejna za vsa živa bitja na Zemlji. Ko smo uravnani z njo, sproščeni in v skladu z naravnim svetom, pomeni, da smo zdravi, zadovoljni in prisotni v trenutku. dolphis-retreat-hawaii-intuition

Na svojih potovanjih na Havaje sem se srečala tudi z energijo, pesmijo in mogočnostjo kitov, ki se v toplih tropskih vodah ob obalah Kone nahajo pozimi. Mir, lepota in povezanost s svetom, ki sem jih občutila, ko sem se potopila in slišala njihovo pesem, so nepozabni občutki. Videla sem odpiranje naših srčnih čaker in energije, ki se je iz njih širila navzven kot metulj, ki razpre svoja krila.

Odkar sem leta 2012 prvič plavala s svobodnimi delfini ob obalah Kone, se moja povezava z njimi samo poglablja in s tem se širi tudi moja zavest. Ta pa presega omejitve materialnega sveta, odpira vrata novim tehnologijam, s katerimi lahko izboljšamo življenje tukaj in sedaj ter k zavedanju o enosti in pomembnosti vloge vsakega posameznika na tem planetu. Težko opišem občutek prisotnosti v trenutku, miru, ljubezni, lepote in miline, ko si z delfini v modrem oceanu, kjer ni časa, kjer je samo svoboda gibanja in v katerem se informacije širijo hitreje kot drugje.

Ljudje mislijo, da delfini zdravijo, a pravzaprav se zdravimo sami. Delfini in tudi kiti nam le pomagajo uravnati frekvence organov na to, da se lahko nato sami pozdravimo. (Joan Ocean, Dolphins into the Future, 1997)

Moja povezanost z delfini presega golo radovednost. To je moj portal do vesolja, manifestacije in občutenja veselja tukaj in sedaj. Slika našega življenja tukaj in sedaj je le košček v mozaiku utripa našega univerzuma, ki je predvsem ženska energija kreacije – kreativnosti – kot so to skomunicirali delfini na mojem zadnjem obisku pri njih Februarja 2016.

Havajski mastermind, delfini, čudovita energija otoka še v sliki>>> še več pa tukaj

caribbean-291021_1920dolphins-timdlphins-hawaii-retreatcraters-mauna-keatamara-whales-sanctuarydelfini2volcano-havai-retreathawaii-healing-peace-banianhawaii-healing-peacehawaii-parkmauna-kea-hawaii-sunsetmaunakea-hawaii-retreat

 

SaveSave

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply