LJUBEZENSKA ZGODBA

 

Kar nekaj vode je že preteklo v mojem življenju in kot mnogi drugi, se tudi sama pretežno ukvarjam z odnosi. Z medosebnimi odnosi, družinskimi, profesionalnimi, romantičnimi, prijateljskimi, z naravo, z denarjem, z živalmi idr.

 

Danes nadaljujem serijo Zgodbe, ki jih živimo, z ljubezenskim odnosom. Delila sem že denarno zgodbo, ki je paralelna ljubezenski, oziroma je enako pomembna kot romantična zgodba. Zakaj? Ker nam vsem tako romantičen odnos kot odnos z denarjem precej zaznamujeta življenje in se s tema dvema odnosoma ukvarjamo precejšni del življenja. Gre torej za dva pomembna, če ne najpomebnejša odnosa, če izključim odnos do sebe.

 

Ali se strinjaš?

 

Moja ljubezenska zgodba, ki jo tukaj delim, sega daleč nazaj v prvi resnejši romantičen odnos. Ne bi mogla reči, da je bil to partnerski odnos, saj pod ljubezensko partnersko zvezo razumem nekaj drugega kot je neka mlada ljubezen, ki ima seveda potencial, da dozori v partnerstvo ali pa ne.

MOJ NAJVEČJI STRAH

 

Moj največji strah takrat je bil, da bi me partner varal. Temu sicer nisem posvečala posebne pozornosti, saj se še nisem ukvarjala z osebnim razvojem, intuicijo ali razumevanju vibracij. Lahko bi rekla, da sem takrat razdajala precej svoje energije, saj me je zunanji svet potegnil vase in s tem odtegnil od tega, da bi se posvetila sebi, dvigu vibracije, svojim osebnim ambicijam, namenu in vso energijo vložila v svoj osebni in materialni razvoj.

 

Vendar pa je ta program strahu pred tem, da bi me fant prevaral, vseskozi deloval nekje zadaj v moji podzavesti. Zveza je bila sicer mlada in OK, ampak tega partnerstva, tega občutka varnosti, odkritosrčnosti, po čemer sem hrepenela, v njej ni bilo. Pogosto sem se, pa čeprav sem bila v zvezi, počutila nadvse osamljeno. Vendar nisem imela mehanizma, ki bi me prebudil, ki bi mi rekel: “Tamara, ali si res ne zaslužiš več, ali se sploh zavedaš tega, kaj si počneš?”

To se je dogajalo, vse dokler se nisem bila prisiljena soočiti z novico, da me fant vara. Počutila sem se kot da bi me povozil avtobus in kot največja zguba. Sram me je bilo.

 

Glej ga zlomka, uresničil se je moj največji strah!

 

Vendar pa me je ta dogodek pripeljal do trenutka, ko se je sprožil proces prebujanja, na katerega pa takrat nisem znala pogledati kot na takega. Nisem vedela, da se to dogma same in ne proti meni. Namreč nič nisem vedela o zakonih stvarstva, o zakonu privlačnosti, učinku misli, delovanju strahov, podzavesti ipd. Nič nisem vedela o kvantnem svetu in o tem, kako delujejo čustva, misli in energija.

 

Ob tej novici mi je bilo zelo, zelo, zelo težko. Moj svet se zrušil. Nisem vedela, kako naprej. Bolelo je. Želela sem iz tega odnosa, pa nisem zmogla moči, da to vez presekam, da spustim in da odpustim.

Deloval je moj mali jaz, ki mi je pravil:

–       kaj bodo drugi rekli, če boš sama,

–       kaj bodo rekli, da vztrajaš, pa te fant vara,

–       ostala boš sama,

–       ne boš več našla ljubezni,

–       ne znaš biti sama (ironično, kajti prav v tej zvezi sem se počutila zelo osamljeno) ipd.

 

Zelo sem si želela osvoboditi iz tega odnosa, pa tega nisem zmogla. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem spustila in šla naprej. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem se osvobodila svojih nesigurnosti in strahu pred biti sama. Še posebej pa, da sem zbrala dovolj moči, da sem odnos dokončno prekinila.

 

V tem obdobju sem tudi prvič poiskala pomoč v alternativi. Še sedaj se spomnim, kako osnovno pomoč sem potrebovala, saj je vse, kar mi je gospa dala in s čimer mi je pomagala temeljilo na dvigu moje samozavesti in lastne vrednosti. Imela sem namreč zelo nizko samopodobo, nisem se cenila dovolj, da bi prekinila tak odnos in sem se prepustila toku življenja. V tem sem našla svojo varnost. Raje sem bila nesrečna kot pa srečna.

 

Vse dokler ni vesolje (JAZ) reklo DOVOLJ! Poglej, kaj je mogoče zate. Resnično si lahko ljubljena, zaljubljena ter pluješ na valu ljubezni. Odprlo mi je vrata k novi ljubezni, da sem lahko zaključila s staro. Stopila sem skoznje.

 

Še nekaj izkušenj v ljubezni naprej, pa sem srečala partnerja z veliko začetnico. In šele takrat sem lahko rekla, da sem v ljubezenski partnerski zvezi. Vem, da sem morala imeti kar nekaj podobnih izkušenj, da sem prišla do njega. Nikoli ne bom pezbila njegovih besed, ko mi je rekel: “Tamara, super si takšna kot si.” Šele z njim se zavedla tega, kaj je to, ko se res lahko predaš in tudi zaupaš neki osebi, ne da bi te bilo strah, da te bo zapustila, ne da bi se ob njej počutil-a osamljena, ali čutila, da ga bom izgubila neglede na to, kaj se zgodi znajino zvezo. Tudi, če kdaj ne bi bila več skupaj. Partner, ki me po svoje razume in me podpira. Mi ne govori, česa ne bi smela, ali kako bi morala ter kakšna bi morala biti, da ustrezam.

 

Vendar pa sem najprej morala imete sebe raje, da sem lahko enako vibracijo v obliki romantične partnerske zveze pritegnila v svoje življenje.

 

Ali se spomniš, kako je pluti na valu ljubezni?

 

Zame je to ta trenutek, ko je vse mogoče, ko sem sposobna premikati gore. Želim ti, da začutiš ta val, kajti na njem si zagotov že bil-a ali pa si na njem prav v tem trenutku in se odločiš, da boš na njem ostal-a. Tako se bodo vse ostale pomembne stvari same uravnavale.

 

Nihče izmed nas namreč v resnici ne potrebuje varnostne mreže. Ta je zmeraj le navidezna in na koncu, če se nanjo preveč zanašamo, lahko ugotovimo, da smo nesrečni, osamljeni in morda celo, da nas partner vara. Ne potrebujemo varnostne mreže, ki nas ne izpolnjuje, zaradi katere se vseskozi borimo za nekaj in hrepenimo po nečem, česar ni in tudi nikoli ne more priti od zunaj.

 

Sama sem ugotovila, da se ljubezen in zaljubljenost z leti spremenita v globoko spoštovanje, v partnerstvo. Spremenita se v podporo tudi v težkih časih. Ugotovila sem tudi, da v zvezi nikoli ne sme zmanjkati strasti do življenja, tega namena in goriva ki tako posameznika kot par pelje naprej.

 

Zato ne čakaj na to, da ljubezen pride k tebi, ali da te bo partner spoštoval in cenil ali ti dal dovoljenje, da živiš ali si privoščiš to, kar si želiš.

  • Prični se imeti rad-a bolj!

  • Prični se počutiti zveže zaljubljen-a!

  • Prični ceniti sebe bolj!

  • Ne pristajaj več na to, da tudi na romantičnem ali kateremkoli življenjskem področju sklepaš kompromise na račun svojega dobrega počutja.

 

Kjerkoli se najdeš v tej zgodbi ali pa se morda ne najdeš, pa ti želim, da obudiš ljubezen do sebe. Če pa si v romantični partnerski svezi, da skupaj s partnerjem oživita strast do življenja in drug do drugega. Kajti skupaj, v harmoniji, sta veliko močnejša.

Zato s teboj delim tudi povezavo do Meditacije LJUBEZEN DO SEBE in do meditacije SKUPAJ MOČNEJŠA, ki jo izvedita skupaj.

Želim ti lepo Valentinovo :).

Z ljubeznijo, Tamara

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply