Topel popočitniški pozdrav!

Zanimivo je opazovati, kako me nekateri kraji navdihnejo, dvignejo in razširijo mojo energijo in zavedanje ter kako na drugi strani nekateri kraji ne
dopuščajo tega. Ni naključje, da si sami izbiramo, kam bomo potovali in kaj naj bi v tem okolju izkusili, čeprav se tega pri sprejemanju odločitve o IMG_9601tem morda še ne zavedamo.

Tako sem sem na dopustu tudi sama precej izklopila in posvetila zelo preprostemu bivanju v kampu, plavanju in snorklanju, ki ga obožujem, ter otrokoma, kolikor sta me potrebovala. S seboj sem si vzela celo študijsko artilerijo kot ponavadi, od računalnika, zvezka z zapiski, vse moje knjige v e-obliki, eno za vsak slučaj v fizični obliki… češ, kaj pa če dobim navdih tako kot sicer, a je ostalo pri bazičnih stvareh. Z menoj so bili tako knjiga v fizični obliki, jutranja Yoga z Adrieene in sonce, morje, družina, skržati.

Tako sem izbrala.

Po dolgem času sem v roke ponovno prijela Zakon privlačnosti Esther in Jerryja Hicksa in ga brala v čisto drugačni luči kot prvič in drugič s takojšnjo aplikacijo novih spoznanj. Morda mi je prav zaradi tega v dveh tednih tudi zmanjkalo časa, da bi knjigo prebrala do konca.

Glede na to, da v jesenskih dneh pričenjam z dvema programoma, MBA poslovnih zvezd skupaj s trenerko odličnosti Špelo Korinšek Kaurin ter Programiraj se za uspeh in je moja pozornost usmerjena v ta dva projekta, želim z vami deliti enega od pomembnih elementov tega ZAKAJ SE STVARI NE URESNIČIJO.

 

We're getting married!

“Vsakič, ko občutim misel, to pomeni, da sem aktivna. In če sem aktivna, to pomeni, da privlačim.” – Ester Hicks

 

Torej, če okoliščine, dogodki, ljudje, misli v vas ne vzbujajo čustev ni prave privlačnosti, da bi se želeno lahko uresničilo. Če vzbujajo silovita čustva, je to dober znak, kaj privlačnost je velika, sedaj pa se je potrebno le še naravnati na želeno frekvenco, torej čutiti to, kar želite pritegniti, naprimer ljubezen namesto jeze in sovraštva.

Tudi če neko situacijo samo opazujete, jo tudi sooblikujete s tem, ko ji namenjate pozornost. Nanjo reagirate, kar se zgodi ponavadi avtomatsko. Naprimer opazujete prizor, ko starš krega otroka in skozi vaše misli letijo besede kot so: joj kako kriči na otroka, bogi otrok in tako naprej. Tako avtomatsko reagirate in niste aktivni ustvarjalec želenih okoliščin ampak žrtev trenutnih okoliščin. Gre za nežne nianse odzivanja na kraje in dogodke, na odnose.

Aktivno soustvarjate dogodek in s tem svojo želeno prihodnost tako, da na primer v tem konkretnem primeru pošljete ljubezen staršu, otroku in manifestirate dobro za vse ter vidite situacijo v harmoniji in ljubezni. Tako ste aktivni ustvarjalci svoje prihodnosti ter posamičnih dogodkov, ki pritegnejo vašo pozornost. Niste v drami, ampak jo opazite, trasnformirate in kot temu rečemo normirate dogodek. S tem najbolje služite tako sebi kot drugim.

IMG_8943Da! Želja samo v glavi ni dovolj, resnično in srčno si morate želeti spremembe, stvari, odnosa z lasersko jasnostjo glede tega, kaj si želite. Tako vaše do tega trenutka hotenje prejme energijo srčne želje in s tem se prične prava materializacija v tem svetu.

To je preprosta, a bistvena razlika med stvarmi, ki se usresničijo in tistimi, ki se ne, pa bi si hoteli-želeli, da se.

V preprostosti, tudi na kraju, kjer ni običajnega navdiha, ki ga dobim na potovanjih, je stvar precej preprosta. Vem, kaj si želim in zunanji vplivi mi samo še jasneje odslikavajo to, kako biti ustvarjalka za razliko od odzivalke na življenje.

Lekcije so in zmeraj bodo, čarobno paličico pa ima vsak od nas v svojih rokah.

Intuitiven nasvet: Izkoristite neskončno lahkotnost avgusta in jo vpeljite v svoj vsak dan. Tako bo vsaka drama postala komedija in dober temelj za novo poglavje vašega življenja, ki ga pišete sami po svojem navdihu.

Saj veste, bistvo je v razliki med odzivalci in ustvarjalci.

 

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply