Z družino sem bila po dolgem času v Ptujskih toplicah. Radi gremo, ko se odprejo bazeni in tobogani zunaj, maja, junija, še pred intenzivno sezono. Imamo sicer svoj mali bazenček doma, a imajo toplice tudi svoj čar.

 

Po svojem preplavanem kilometru sem si malce oddahnila in opazovala skakalce iz 3 in 5 meterske skakalnice. O, je priklicalo spomine. V toplicah sem praktično odraščala, saj sem kot otrok trenirala plavanje, kasneje, ko sem sem že nehala, pa smo svoja poletja preživljali na bazenu, skakali iz vseh možnih skakalnic, pretavhali 50 metrski bazen, se lovili, igrali minigolf, jedli sladoled in pomfrit.

 

Ja, čudovito je bilo.

 

To je priklicalo tudi spomine in zbudilo željo, zbudilo je tega pustolovskega duha, ki se ni ničesar bal in je tako dolgo poskušal, da mu je to tudi uspelo.

 

In tukaj je dokaz. Po dolgih letih sem ponovila svoj najboljši možni skok iz 3 meterske skakalnice. Telo ve. Telo sledi koncentraciji uma ter potencialu duha. Telo sledi občutku letenja ter vedenju, kdaj je pravi čas za točno določeno potezo.

 

Polet. Lahkotnost. Užitek.

 

Tukaj je posnetek mojega skoka. Naslednjič grem na 5 metersko skakalnico. Zakaj, ker je ta občutek fantastičen in ker vem, da zmorem. Pa ne samo zmorem. Ampak da zmorem lahkotno poleteti.

 

 

 

Ali se še zmeraj kdaj počutiš kot da voziš na način kot pri nas po domače rečemo gas-bremza, gas-bremza?

 

Zamisli si, kako dolgo bi se vozil-a naprimer na delo, ali kam drugam, kamor se pač odpraviš z avtomobilom, če bi vozila na način gas-bremza, gas-bremza.

 

Zelo dolgo.

 

Če bi bili popolnoma prebujeni naša življenja ne bi imelo pridržkov, ampak bi s polnim gasom zajemali iz neusahljive sklede dobrot življenja.

 

Ali je tvoja knjiga še nenapisana? Ali dvomiš v svojo sposobnost? Ali si v dvomu, da si na pravi poti? Ali stopaš v podjetništvo (beri svobodo) z velikim vprašajem, ali bo zate dovolj strank? Ali še zmeraj s cmokom v grlu postavljaš svojo ceno? Ali pričenjaš verjeti v svojo intuicijo samo, ko se zgodi nekaj slabega? Ali hrepeniš po…?

 

Posvetiš svojim strahovom, dvomom ter nujno tudi idejam, ki so zbudile tvojega duha, a tudi potonile nekam v ozadje.

 

Posveti se skritim motilcem svojega dušnega namena, kolikor malo se pač lahko.

 

Spomnim se, ko sem mnogo let nazaj pričela šele spoznavati, kako moje misli in občutki kreirajo svet okoli mene. Ko sem pričela resno razmišljati o tem, kako si v resnici želim živeti namesto, kako naj bi človek živel, da bo spoštovan, “in” in “cool”.

 

Na žalost se je pri meni tako kot pri mnogih drugih ta proces sprožil šele pod izjemno stresnimi okoliščinami. Vendar to ni potrebno, če res znaš prebuditi svojega duha ter pogledati vase, v svoje srce.

 

Tvoj duh je namreč kot poštar. To, kar mu zapakiraš, to bo prenesel naprej do naslovnika, V tem primeru je zavest tista, ki sprejme sporočilo in nanj odgovori. Zato te vabim da iz stekleničke izpustiš svojega duha in mu daš krila ustvarljalnosti, brez nadzora, brez dvoma, brez bremz, da boš razpoke v zavesti lahko uspešno krpal-a.

 

Tvoj pozitiven pridonos sebi, svojim bližnjim in svetu naploh je zelo pomemben.

 

In da, če tega prej še nisi počel-a je na začetku potrebno vaditi, vaditi vaditi. Vaditi je potrebno ta občutek, ko lahko končno sinhrono in lahkotno poletiš.

 

Sama sem za tak skok na glavo vadila, vadila, vadila.

 

Tisočkrat me je pri tem zabolela glava, ko sem pod napačnim kotom priletela v vodo, ali celo malce hrbet, ko sem se prehitro obrnila v napačno smer in želela izplavati. Ja, res je. Tisočkrat. A ko sem končno uspela zadeti vse trenutke preloma, zajeti pravi kot pristanka na glavi v vodi, pozicije rok, nog, je bilo zmagoslavje v mojem srcu in občutek radosti. In želela sem še in višje. Tako, samo zaradi občutka in zabave.

 

Tako bi moralo biti tudi v poslu.

 

Celo leto mi že odzvanja, kako pomembno je, da kreiramo iz srca, avtentično ter , da delujemo ne samo na vibraciji ljubezni do svojega ZAKAJ, ampak na vibraciji radosti do svojega ZAKAJ. Ker nam bo to prineslo dober občutek, užitek in ker smo nenazadnje zato tukaj, da kreiramo iz te pozicije vsak na svoj način.

 

In to je tudi moj pridonos vsem strastnim ustvarjalcem ter svetu, da pomagam poiskati ta občutek ter ga pomagati izraziti na praktičen način.


KREIRAJ ALI NADGRADI AVTENTIČEN PROGRAM IN GA PRODAJ:
 • če se sprašuješ, zakaj imaš povprečne rezultate,
 • če si želiš priti v jedro svoje avtentičnosti in s tem drugačnosti na trgu,
 • če se želiš ob tem zabavati,
 • če si želiš, da biti ob tebi v procesu lansiranja svojega programa bil nekdo, ki je izkušen, ki ve, ki je vse to že dal skozi,
 • če si želiš ustvariti otipljiv dobiček na vseh področji, materialnem, osebnem in duhovnem.

Pridruži se POLETNEMU KAMPU. Vključi se po predhodnem osebnem razgovoru. Klikni tukaj.

 


 

V poslu je pač tako, da mora biti zadovoljeno več faktorjem, da smo uspešni:

 • želeti si moramo svobodnega izraza, ki nam ga podjetništvo mogoča,
 • stopiti si moramo upati na to pot brez strahu, torej pogumno,
 • imeti moramo izdelek in storitev,
 • nato pa se prične pot samospoznavanja skozi temne in svetle trenutke te poti,
 • zato sta proaktivna miselna naravnanost in fokus tega, ZAKAJ sploh počnemo, kar počnemo brezpogojno nujna in brez tega ne gre,
 • poleg tega še zaupanje vase, v svojo intucijo in v svoje odločitve,
 • ter nenazadnje vse, kar je potrebno, da posel izgradimo: marketing, izgradnja zaupanja na trgu, prepoznavnosti, ter širjenje dobrega glasu…

 

Iz svoje izkušnje lahko povem, da ko sem delovala lahkotno, se je vse lažje uresničevalo.

 

Lahkotnost predpostavlja, da nimaš strahu, da ne dvomiš, da ne pričakuješ (čeprav imaš strateški načrt), da preprosto veš. Vse ostalo; program, komuniciranje s potencialnimi strankami na avtentičen način, prodaja, je potem samo še vprašanje časa in aktivnosti.

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply