Ta blog ti je namenjen, če začenjaš svoj kovčing posel, ali pa želiš da ta zraste in se razcveti. S teboj želim deliti nekaj vpogledov in svojih začetniških napak, ki so me stale dragocenega časa in denarja.

 

Ko sem svojo energijo in pozornost posvetila oblikovanju svojih kovčing programov, je bilo to čudovito. Počutila sem se, kot da končno delam nekaj pomenljivega, globokega in takega, kar me na neki neopisni in globoki ravni zelo izpolnjuje. Nobena nočna ura, noben 12 ali 16 urni delovnik me ni zmotil na tej poti. Moja motivacija je bila neizmerna. Počutila sem se končno svobodno in optimistično.

 

Pričela oblikovati delo, ki bo podprlo moj želeni življenjski slog in ne obratno, da svoj življenjski slog podrejam delu. Čas, ki ga lahko preživim z otroci je v začetku tukaj igral ključno vlogo.

 

Prvi koraki pod okriljem mentorice, mastermind skupine in mednarodnega okolja so bili nadušujoči. Malce še sramežljivi in ne popolnoma opolnomočeni, a uspešni. Na moje objave na socialnih omrežjih so se pričele najprej odzivati potencialne stranke iz tujine, šele nato iz Slovenije. Morda za to, ker sem dajala vtis zelo uspešne ženske, ki komunicira pretežno v angleščini in objavljala tudi že uspešne zgodbe svojih prvih resnih strank in so bili radovedi tudi Slovenci.

 

Preden pa sem se lotila delovanja preko socialnih omrežij, mi niti v sanjah ni bilo jasno, kako bi lahko kdo preko Facebooka sploh kaj prodaj. No, takrat še nisem razumela DINAMIKE IN NAMENA DELOVANJA SOCIALNIH OMREŽIJ.

 

Vendar pa sem, namesto, da bi znova in znova PONOVILA to, KAR JE DELOVALO, iskala zmeraj neke nove izboljšave. Če ni bilo pravega izziva, sem spreminjala stvari, namesto, da bi jih celovito dogradila. Zaradi tega sem zmeraj pričenjala znova in znova, namesto, da bi počasi in vztrajno gradila na tem, kar je delovalo. Zaradi tega hotenja, da je potrebno zmeraj nekaj inovirati, ki je morda predvsem moja osebnostna značilnost, saj imam psihološki profil inovatorja, je bilo tako tudi moje komuniciranje. Ni bilo KONSISTENTNO. Slednje sta prav dva topla nasveta za vse, ki začenjate ali nadgrajujete svoj kovčing posel.

 

  1. PONAVLJAJ TO, KAR DELUJE.

  2. BODI KONSISTENTEN-A V SVOJI KOMUNIKACIJI IN JO IZBOLJŠUJ.

 

Dokler sem imela podporo svoje kovčinje, je bila moja motivacija za doseganje zastavljenih nalog in ciljev na vrhuncu, prav tako energija. Delali smo namreč zelo profesionalno. Če smo si zastavili nek rok, smo se ga tudi držali. Naprimer, če to pomeni, da je potrebno vsak ponedeljek svoji skupnosti poslati inspirativno ali poučno pismo, je bilo to narejeno. Če je potrebno vsak dan imeti v mislih, da je potrebno graditi listo, sem to počela. Če se je potrebno vsebinsko, fizično in energijsko dobro pripraviti na lansiranje programa, je bilo tudi temu tako. Temu primerni so bili tudi rezulati.

 

Vendar pa sem dokaj hitro po prenehanju stalne mentorske podpore nevede in nehote zapadla v svoje stare miselne vzorce in navade. Z rahlimi izboljšavami seveda. A, vibracija je padla. V želji po večjem uspehu in zaslužku, sem vse preveč časa pričela porabljati za razna partnerstva, ki pa niso prinesla želenih rezultatov.

 

Ravno nasprotno, moj posel je pričel rapidno upadati, sama pa sem bila vse bolj izčrpana. Nisem bila še pripravljena na opolnomočena partnerstva in odnos je bil neuravnotežen. To je bila ponovno moja osebna lekcija, iz katere sem se naučila, da je svojo energijo potrebno držati pri sebi in je ne razdajati. Toplo priporočam, da vstop v morebitna partnerstva dobro premisliš. Predvsem si razjasni, zakaj vstopaš v njih.

 

Če vstopaš v partnerstva, si najprej zagotovi, da so ta PARTNERSTVA URAVNOTEŽENA. Moja niso bila. Pravzaprav sem se počutila, kot da za seboj vlečem poln voz prtljage. Nobene lahkotnosti nisem čutila. Ni čudno, da sem se izčrpala tako inspirativno kot finančno.Tvoje notranje vodstvo te namreč spomni, da si izven svoje tirnice, preko dogajanja na tebi najpomembnejših področjih. Sama sem v partnerstva svtopila ker sem želel timsko delo in ker sem mislila, da bomo skupaj uspešnješi.

 

3. SKLEPAJ URAVNOTEŽENA PARTNERSTVA

 

Morala sem očitno doživeti totalen polom, da sem se ponovno zbrala, uporabila vso znanje, metode in orodja, ki sem jih pridobila v dveh letih dela s svojo kovčinjo ter vsa znanja, ki sem jih že imela, da sem se ponovno zavihtela na svojega konja, ki je kočno pričel galopirati. Odjavila sem se iz list, iz skupin, prekinila partnerstva, si poiskala dodatno mentorsko pomoč in vso svojo pozornost usmerila na to, KAKŠNO VREDNOST LAHKO PONUDIM SVOJIM STRANKAM.

 

4. JASNO NAJ TI BO, KAKŠNO VREDNOST LAHKO PONUDIŠ SVOJIM STRANKAM

 

Pričela sem tudi veliko pogosteje POSTAVLJATI MEJE, povezane z mojim časom, ki sem ga prej velikodušno razdajala za brezplačne nasvete. Pa to me niti ni zmotilo, saj si za vsak uvodni razgovor vzamem toliko časa, kolikor ga oseba potrebuje in ne samo pol urice. Zmotilo in energijsko izčrpavalo me je to, da so bili ti brezplodni, jalovi. Da sem razdajala svojo energijo, ki pa je padala na neplodna tla. Pričela sem upoštevati svoj nasvet, da se držim svoje zastavljene POSLOVNE STRUKTURE, ki ima jasna pravila.

 

5. POSTAVI MEJE

6. IMEJ JASNO TER DODELANO POSLOVNO STRUKTURO TER SE JE DRŽI

 

Kaj se je zgodilo?

 

  • V samo nekaj mesecih sem imela svoj prvi mesec s petmestno števiko.
  • Napolnila sem visokocenovni program Havajski mastermind in imam že prijave za naslednjega.
  • Našli in kontaktirali so me iz Mind Movies in želijo sodelovati z menoj.
  • In še pikica na i. K meni je prišla super angelska asistentka, ki mi pomaga pri Havajskem Mastermindu. Torej taka, ki razume in ki vsaj tako živi ta projekt kot jaz.
  • Da pa dodam še češnjo na tortico. Pod eno od objav na Instagram profilu HawaiiMastermind, ki ga moderira moja draga angelska asistentka, je komentar podal celo sam Elon Musk.

 

Čudeže kreiramo sami preko medosebnih odnosov, ki pa imajo vsi odslikavo odnosa do sebe. S primerjavami z drugimi, neuravnoteženimi partnerstvi, razdajanjem svojega časa in energije, le znižujemo svojo vibracijo in tako ne koristimo nikomur, še najmanj pa sebi. V to polje, čudeži nimajo dostopa.

 

Ko bile le sledila svoji praksi in konsistenci že prej!

 

Ne želim, da tudi ti greš po isti poti in se morda izogneš kakšni lekciji, ki je ne potrebuješ res nujno. Želim ti, da se iz mojih “napak” naučiš in opolnomočeno gradiš svoj kovčing posel. Prostora pod soncem je namreč za vse dovolj in svet nas vse bolj potrebuje.

 

Na tvoj in naš skupen uspeh na poti transformacij, ki jih s svojim delom prinašamo svetu.

Z ljubeznijo, Tamara

 

INTUITIVEN NASVET
Ko se primerjaš z drugimi, zasenčiš svojo lepoto in potencial. Dopusti svoji unikatnosti, da se izrazi in zasije.

 

P.S. Aja, pa še tole. Nujno je tudi, da si za domača opravila poiščeš pomoč. Tvoj čas in energija sta dragoceni dobrini in domačih opravil je že tako ali tako dovolj, tudi če imaš hišno pomočnico ali pomočnika. 

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply