»Neglede na to, kako težka je preteklost, lahko zmeraj začneš znova.« – Buddha

 

Novi začetki so lahko težki, ker smo na koncu nečesa in na začetku novega, za katerega še ne vemo, kam bo vodilo, pa četudi nas ob tem spremlja čudovito razburjenje novega in ne samo nujno slabo in bolečina.

Ampak novi začetki so morda izziv ali pa zahtevni zato, ker je z njimi povezanih toliko čustev. Zmeraj namreč obstajata konec in začetek skupaj, na isti točki. To je cikel, je zaključevanje in ko se stvari zaključujejo, se začenja nekaj novega. Najbolj idealno je, če ta cikel vodi navzgor po spirali, ne pa nazaj v krog in ponavljanje lekcij.

Sama se spomnim obdobja, ko sem zaključevala sodelovanja s podjetjem, v katerem sem bila zaposlena, nato pa z njim sodelovala pogodbeno. To sodelovanje je bilo 10 let mojega življenja. In čeprav je bil ta zaključek nek naraven potek samorazvoja in razvoja podjetja in sem se naveličala tega dela, odnosov ter sem si želela v celoti predati temu, kar delam sedaj, je bilo s tem zaključevanjem povezanih veliko čustev.

Šlo je v nekem smislu za zaključevanje 10 let trajajočega razmerja. V sebi sem se pričela poslavljati že nekaj mesecev prej, preden mi je potekla pogodba. Neglede na to, da sem imela novo vizijo, nove cilje in da sem se naveličala delati tisto, kar sem tam počela, je to bilo vendarle nakaj zelo znanega, oprijemljivega in varnega. Tisto, kar je znano je super, kajne, ker nas drži v “dobrem” psihičnem stanju, ker je znano, ker je varno, ker vse vemo vnaprej, kako bodo stvari potekale in je precej predvidljivo. Četudi smo včasih malce nezadovoljni, pa točno vemo, kaj nas čaka.

Medtem pa, ko se podajate v novo, je le-to razburljivo, novo, neznano, morda vam srce ob tem razbija in igra. Vendar pa še ni oprijemljivo, ni otipljivo in še ni varno. Ni tega udobja. Lahko je zelo stresno in strašljivo. Okoli zaključevanja in novih začetkov je toliko čustev, s katerimi je potrebno znati upravljati, da so ti prehodi, ki so v obdobju, v katerem smo, nujni, tudi uspešni.

“Novi začetki so pogosto boleči zaključki v preobleki.” – Lao Tzu

 

Na drevesu življenja nove začetke in zaključke predstavlja Keter – več o Drevesu življenja najdeš tukaj –  ki je prav tako konec in začetek. V življenju to simbolizira zaključek nekega življenjskega obdobja ali projekta, ob katerem pa si le redki znajo vzeti premor. In to je pomembno. Znati vzeti si premor, ko smo na tem razpotju zaključevanja in novih začetkov, da lahko sestopi nova vizija in gremo po tej spirali navzgor in ne nazaj v krog.

 

Tukaj je še video blog na to temo, ki vsebuje tudi afirmacije za uspeh. Če ti vsebina služi, ne pozabi stisniti še LIKE & SUBSCRIBE ter pomagaj mojemu YT kanalu rasti.

Kajti zelo mogoče je, da si k nečemu novemu prizadevamo, k nečemu, ob čemer naše srce igra z radostjo, a se ob tem še zmeraj počutimo nelagodno. To nelagodje lahko povzroča konfliktna čustva, ta pa napetosti v telesu in blokade. Vendar želim, da veste, da je obdobje v katerem smo, takšno, da so silnice od zunaj tudi takšne, da si želijo, da smo v konfliktnih čustvih. K temu pa dodajamo tudi sami s svojo energijo. Torej te energije želijo, da gremo nazaj v svoje conice udobja in čakamo, da se bodo stvari izboljšale.

Vendar pa svetujem, da se zelo ozveščeno lotevate sprememb, spuščanja starega in začenjanja novega in pri tem vam bom tudi pomagala, kajti aprila bom na temo upravljanja resničnosti naredila brezplačen webinar ter odprla vpis v izobraževanje – Elitni UM. Kajti taka nasprotujoča si čustva v tem obdobju najbrž ne pomenijo tega, da ste na napačni poti, v kar vas bo ego ali pa okolje želelo prepričati.

Ok je, da ob odhajanju starega in začenjanju novega čutite tako žalost kot pretirano radost, tako strah kot ljubezen, tako občutek osamljenosti kot občutek tega, da nikoli niste sami, saj je glas notranjega vodstva in skupnost istomislečih ljudi samo klic ali klik stran.

S takimi čustvi se je potrebno naučiti upravljati, jih spuščati in ustvarjati prostor za potentno energijo manifestacije.

To, kar gojimo, raste. Tja, kamor usmerjamo svoje misli, čustva torej energijo, se krepi.

 

Kajti šele v Ketru, ko si ga dovolimo izkusiti v celoti, lahko jasno slišimo glas svojega višjega jaza, to diamantno jasnost in zavest, o kateri je bilo govora tudi v februarski Intuitivni napovedi. Sicer nam je zelo težko razumeti spremembe, ki se lahko zgodijo.

Najpogosteje namreč zaključki in novi začetki niso enostavni in so povezani z bolečino. Pretirana analiza pri tem ne pomaga. Potrebno je, kot ponovno prihaja sporočilo, znati upravljati s temi energijami. Kajti pogosto ta nizkovibracijska čustva, bolečina, misli in dejanja odganjajo nežne oblake naše božanske narave, ki jo je potrebno znati spustiti v življenje in živeti skladno z njenim ritmom.

“Zmeraj se zdi nemogoče, dokler ni narejeno.” – Nelson Mandela

 

Ta Mandelova misel drži kot pribito. Poglejte nazaj v svoje življenje, ko ste dosegli in presegli to, kar ste prej mislili, da je za vas mogoče. Tukaj sta pomembni hkrati sposobnost povezovanja s to božansko naravo, ki nas, ne glede na to, kako stvari trenutno izgledajo, zmeraj vodi k nečemu boljšemu ter prizemljevanje le-te v našo fizično resničnost, ki je Malkut na drevesu življenja. Ta čustva ob novih začetkih, ki brezpogojno zahtevajo, da se pred tem nekaj zaključi, pa je dobro predelati, se prebiti skoznje in iz njih potegniti ta močan energijski naboj ter ga usmeriti v manifestacijo želenega.

“Neuspeh je priložnost za bolj inteligenten nov začetek.” – Henry Ford.

 

Res je, kar je dejal Ford. Največ se naučimo ob tem, ko izgubimo, ne pa iz zmage.

Novi začetki

Vsak velik začetek se začne s sanjami, z idejo. In če se tega zavedate ali ne, vsake sanje napaja ideja tega, kako se želimo počutiti. Ne vizija tega, kako sanje izgledajo, ampak občutki.

Torej krepite občutke, ki jih želite živeti, ko začenjate nekaj novega. Naj bodo ti visokovibracijski. Tudi z vibracijsko lestvico se podrobneje ukvarjamo v Elitnem UM-u.

Vendar pa samo čustva ne morejo biti tista, ki nas bodo vodila do uresničitve, do tega, da se nov začetek, ta ideja realizira. To zahteva sposobnost spuščanja starega in to, da stopimo stran od starega in v novo. Zgraditi je potrebno nekaj novega, na trdnih temeljih. To je bilo tudi vodilo Intuitivne napovedi februarja 2024, da je potrebno biti natančen.

Zato svetujem, da se za začetek vprašate:

 1. Katero čustvo me vodi v nove začeteke?
 2. Katera druga čustva želim izkušati na tej poti?
 3. Kaj mi bodo ta čustva doprinesla, kakšno dodano vrednost imajo v mojem življenju?
 4. Katerih čustev sem se ob tem pripravljen/a odreči da spodbudim pozitivno manifestacijo?
 5. Katerih besed, ki ne podpirajo vibracije, ki jo želim živeti, sem se pripravljen/a odreči?
 6. Katere besede bom uporabljal/a, da bom motiviran/a in me bodo vibracijsko podprle?
 7. Zakaj je ta nov začetek dobra stvar?
 8. Kako mi ta nova ideja koristi in pomaga?
 9. Kako ta nova ideja koristi in pomaga drugim?
 10. Zakaj je ta nov začetek pomemben zame?
 11. Katero čustvo me vodi v zaključevanje in slovo od starega?

Pri novih začetkih je vse povedano zelo pomembno, kajti kot rečeno, ti niso nujno zaželeni, še posebej v primerih, ko pride do neželene izgube službe ali nazadovanja ali v primeru ločitve ali izgube ljubljene osebe, ki je prešla, ali česa drugega. Prepogosto nas ti neželeni dogodki kar nenadoma doletijo, pa čeprav vemo, da v vesolju ni napak. Vemo, da ima vsaka posledica svoj vzrok. Torej tudi, če so novi začetki nezaželeni, smo si jih na nekem nivoju sami ustvarili.

Ob novih začetkih je torej potrebno gojiti:

 1. ODPRTOST ZA SPREMEMBE

Status quo daje kot rečeno občutek varnosti in udobja in vsaka sprememba je lahko stresna ter pozvroča tesnobnost, tako kot je to bilo pri meni, ko sem skoraj čez noč izgubila vse, kar sem do takrat gradila in nov začetek ni bil moja izbira, je pa bil očitno nujen, da sem stopila na pot, na kateri sem sedaj. Torej odprtost nas naravna na ta pretok, namesto, da se proti spremembam borimo. Tako tudi lažje upravljamo, imamo več nadzora nad tem, kaj se dogaja ter usmerjamo energijo v to, kar si želimo živeti, tudi, če se neko pomembno življenjsko poglavje zaključuje.

 1. SPREJEMANJE NOVEGA

Vsak je na nekem nivoju začetnik, ko stopa v novo. Kajti naslednje poglavje življenja je lahko popolnoma drugačno kot je bilo prejšnje. In lahko si mislite, da stari pristopi ne bodo delovali. Vendar je to pozitivno, kajti tako šele damo vse od sebe, razvijemu druge dele svojega potenciala, se naučimo nečesa novega. Predvsem pa se je potrebno naučiti sprejemanja. Kajti šele ko sprejememo, lahko tudi transformiramo. Torej naj vas ne bo sram zaprositi za pomoč, biti radovedni in narediti tudi kakšne »napake«. Čeprav vemo, da napak v resnici ni. Morda je »napaka« tudi ena beseda, ki jo zlahka damo ven iz svojih slovarjev, kajne?

 1. REFLEKSIJO PRETEKLOSTI

Vaša preteklost je vaša. Naredila vas je to, kar ste sedaj. Zato se je ne sramovati, ampak naj bo vaš temelj moči. Pišite o tem, o svojih izkušnjah v svoj dnevnik. Naredite neko samorefleksijo. Morda si poiščite tudi pomoč ob tem. Dopustite si biti žalostni, preidite čez bolečino, kajti na drugi strani je še večja moč in svetloba. Še posebej ob bolečih zaključkih je tipično, da nas na drugi strani čaka nekaj veliko boljšega. Vendar je v to na sami poti težko verjeti, kajne? Zato vam bo samorefleksija pomaga pri tem, da lekcije dejansko osvojite, ne pa da jih ponavljate, ter hitreje pridete na drugo stran.

Dejstvo je, da se življenje neheno spreminja in da se moramo tem spremembam znova in znova prilagajati. Vendar pa bolj zavestno kot znate upravljati s svojo energijo, bolj zavestno znate upravljati s svojim življenjem in dejansko kreirati svoje spremembe. Takrat po mojem  mnenju ni več odhajanja starega in novih začetkov, ampak stopimo na kolesje večnega razvoja. Torej, meditirajte, naučite se upravljati s svojimi e-mocijami, ki je energija v gibanju in mislimi ter kreirajte, namesto, da se zgolj odzivate.

Tamara Belsak

Author Tamara Belsak

More posts by Tamara Belsak

Leave a Reply